Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws
Sony introduceert vandaag de Alpha 99, de opvolger van de Alpha 900 spiegelreflexcamera. De sony Alpha 99 is de eerste Fullframe spiegelreflexcamera met een half lichtdoorlatende spiegel, de zogenaamde Translucent Mirror, zoals Sony dit zelf noemt. Verder is dit de eerste Sony spiegelreflexcamera met een normale aansluiting voor een externe flitser.

De Sony Alpha 99 is een full-frame camera met 24,3 megapixels op een echte 35mm sensor. De camera maakt gebruik van een nieuwe BIONZ beeldverwerkende processor voor snelle verwerking van zowel fotografische als bewegende beelden. Met nieuwe algoritmen rekent de camera ruis op geselecteerde gebieden in de beelden weg, waardoor details en scherpte behouden blijven terwijl ruis op grote kleurvlakken sterk wordt onderdrukt. Hierdoor zijn hogere ISO waarden mogelijk dan voorheen het geval was. Het geheel wordt vervolgens uitgevoerd naar een 14-bits RAW bestand (uiteraard is JPEG ook mogelijk).

De gevoeligheid van de Alpha 99 ligt tussen de ISO 50 en ISO 25600, een bereik van maarliefst 9 stops. De beeldverwerking gebeurt snel genoeg om te fotograferen met een snelheid van 6 beelden per seconden, waarbij de snelheid nog kan worden opgevoerd naar 10 beelden per seconden in een speciale telezoom modus.Zeer bijzonder AF systeem, bestaande uit 2 verschillende technieken
Erg bijzonder aan de Alpha 99 is dat de camera gebruik maakt van een dubbel AF systeem dat zowel werkt met een 19 punts autofocus systeem met 11 kruissensoren, als met een tweede AF systeem met een 102 punten tellend sensor vlak. Als het onderwerp dat gevolgd wordt het 19 punten AF systeem verlaat, neemt de tweede sensor het werk over waardoor de scherpstelling toch behouden blijft. Uiteraard is dit tweede scherpstelsysteem minder lichtgevoelig, en daarmee minder nauwkeurig, maar de combinatie van twee AF sensoren is uiteraard krachtiger dan wanneer er slechts op één sensor vertrouwd wordt.

De werking met een dubbel AF systeem maakt ook een nieuwe manier van Focus tracking mogelijk bij bewegende onderwerpen. Probleem hierbij is wel dat het scherpstelsysteem rekening moet houden met lens fouten waardoor dit systeem pas betrouwbaar werkt als het autofocus systeem rekening kan houden met bekende variabelen. Het is dus belangrijk dat objectieven herkend worden voor deze nieuwe AF-D focus methode, en daarom werkt dit alleen bij een geselecteerd aantal objectieven. Bij de introductie van de camera zijn dit de SAL2470Z, SAL2875, SAL50F14, SAL300F28G2, SAL70400G en SAL500F4G, maar men heeft aangegeven dat via firmware updates meer objectieven zullen worden toegevoegd. Of hierbij in de toekomst ook objectieven van andere merken, zoals bijvoorbeeld Sigma zullen worden toegevoegd is niet bekend gemaakt, maar dit lijkt uit strategisch oogpunt niet erg waarschijnlijk.

Een andere belangrijke toevoeging van het nieuwe autofocus systeem is dat de gebruiker zelf een bereik kan opgeven waarbinnen het systeem moet werken. Hierdoor zijn de uitersten al bekend in de camera waardoor bijvoorbeeld een hek of grassprietjes in de voorgrond het scherpstellen niet in de weg kunnen zitten.

Zeer veel functies voor filmen met de spiegelreflex
Sony is uiteraard het merk bij uitstek als het gaat om videofilmen. Geen bedrijf heeft meer professionele camera's op de markt gebracht als Sony en daarmee kunnen we wel stellen dat dit bedrijf de kennis in huis heeft om een spiegelreflexcamera de beste en meest veeleisende specificaties mee te geven.

De Sony Alpha 99 kan filmen in Full-HD op zowel 50p als 25p (en uiteraard ook schakelbaar naar de buitenlandse normen 24p, 30p en 60p) en filmt met een AVCHD codec, versie 2.0. Uiteraard heeft de camera door zijn translucent mirror technologie weer alle voordelen van full autofocus tijdens het filmen, en in dit geval zelfs met twee AF systemen tegelijkertijd. De beelden die gemaakt worden kunnen worden bekeken op het beeldscherm van de camera, maar ook via de Full-HD video uitgang via de HDMI stekker van de camera. Bovendien is het mogelijk om te filmen op twee geheugenkaarten tegelijkertijd waardoor er meteen een back-up van het video materiaal gemaakt wordt.Geruisloze bediening, zelfs tijdens het filmen
Een speciale controller op de camera zorgt ervoor dat u zaken als belichtingscompensatie, ISO-gevoeligheid, de sluitertijd of het diafragma gewoon tijdens het filmen kunt instellen. Gebruikt u een optionele batterygrip, dan kunt u zelfs twee extra accu's plaatsen waardoor er tijdens het werken 3 accu's ter beschikking staan. Deze accu's kunnen zelfs tijdens het filmen worden gewisseld zonder dat dit de opname onderbreekt.

Professioneel geluid, zoals nog nooit eerder gezien op een HDSLR camera
Veel merken hebben tegenwoordig de mogelijkheid om het opnameniveau te bekijken en aan te passen, maar nog nooit eerder kon er ook gebruik gemaakt worden van professionele XLR microfoons. Op de Sony Alpha 99 kan men via de optionele XLR-K1M adapter gebruik maken van professionele microfoons die via XLR worden aangesloten. Als u vervolgens een hoofdtelefoon op de camera aansluit kunt u direct meeluisteren met het geluid dat wordt opgenomen.

Geschikt voor alle Alpha objectieven
Hoewel de Alpha 99 een full-frame camera is, kan de camera ook overweg met objectieven die niet de volledige sensor kunnen belichten. De beeldschermen in zowel de zoeker, als achterop de camera passen zich automatisch aan zodat de gebruiker nauwelijks merkt dat er wordt gewerkt met een APS-C objectief.Geschikt voor studio toepassingen
De Alpha 99 is voorzien van een mogelijkheid om de camera op afstand te bedienen. Hierbij kan de gebruiker bijvoorbeeld op afstand schakelen tussen foto en film instellingen en kunnen de beelden op afstand naar de computer worden verstuurd. Uiteraard is het met deze camera ook mogelijk beeld te houden wanneer er wordt gewerkt met flitslampen. Dit was op sommige modellen uit de translucent reeks niet mogelijk omdat bij onderbelichting het beeld in de zoeker zwart bleef, maar deze camera kan hier dus wel mee overweg.

De nieuwe Multi Interface Shoe
Na jaren van hard klagen is de kogel dan eindelijk door de kerk. De Nieuwe Alpha 99 heeft eindelijk een accessoire aansluiting waar een normale flitser op kan. Het halsstarrig vasthouden aan het oude systeem is voorbij, maar niet zonder te denken aan al die gebruikers die mogelijk al een oud model flitser hebben. Standaard levert Sony namelijk een adapter met de camera mee waardoor de nieuwe Multi Interface Shoe compatibel gemaakt wordt met de oude en vertrouwde Auto-Lock Accessoire aansluiting. Goed nieuws dus voor uw huidige flitser, maar de nieuwe flits-schoen is wel veel intelligenter omdat hierop ook andere accessoires kunnen worden aangesloten.

Gelijk met de camera heeft Sony uiteraard een tweetal nieuwe flitsers aangekondigd die te gebruiken zijn op de nieuwe M.I.S. aansluiting. Het betreft de HVL-F60M, een richtgetal 60 flitser met een ingebouwde LED lamp zodat hij zowel voor fotografie als filmen te gebruiken is en een HVL-RL1 ringfliltser waarbij gek genoeg in het persbericht alleen gesproken wordt over de mogelijkheid om met LED licht een onderwerp te belichten. U houdt nog van ons tegoed of dit nu een flitser is of een LED lamp.

Al met al een prachtige camera in het (semi) professionele segment waar Sony terecht trots op mag zijn en waar andere merken terecht bang van mogen worden. In het verleden verloor Sony nog al eens klanten aan de andere merken omdat na een Alpha 77 er geen groei mogelijkheden meer waren, dat probleem heeft Sony met deze camera absoluut verholpen.

Terug

Twitter Plaats op NUjij.nl Plaats op MSN Reporter Opslaan in del.icio.us Print dit artikelReacties van anderen
Saloh (1955 dagen geleden.)
De eerste FF camera met deze techniek stamt uit 1992: Canon EOS RT

Brian (1957 dagen geleden.)
@Dknl: Je hebt helemaal gelijk, verkeerde knip-en-plak uitgevoerd... Inmiddels ook al aangepast,

Dknl (1959 dagen geleden.)
Je schrijft: ' De sony Alpha 99 is de eerste spiegelreflexcamera met een half lichtdoorlatende spiegel, de zogenaamde Translucent Mirror, zoals Sony dit zelf noemt.' is onjuist. Wel de eerste FF camera.

Uw reactie

* Name
* Email
* Mijn reactie
Max. 500 tekens.

* Ik ga akkoord met de voorwaarden

Controle sommetje: 0 + 4 =


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera's
Zie ook . . .
♦ Sony alle introducties op de Photokina 2014
♦ Sony QX-1 camera hands-on op de Photokina 2014
♦ Superzooms, de macht van de getallen.
♦ Sony introduceert Alpha 58 SLT-camera
♦ Sony hands-on interview van de Alpha 99 translucent mirror camera
♦ Hasselblad Lunar introductie op de Photokina (meerdere filmpjes)
♦ Sony introduceert de full-frame camera Alpha 99
♦ Sony Alpha met normale flits-schoen ???
♦ Sony introduceert de RX100, een compact camera met grote sensor
♦ Sony SLT-A37 en NEX F3 introductieNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (85 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (359 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (459 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (463 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (463 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (496 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (520 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (575 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (603 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (634 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?