Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief
Free DCE (Digital Camera Enhancer) is een software pakketje dat met name geschikt is om belichtingsproblemen zoals schaduw en onderbelichting aan te pakken. Door gebruik van speciale algoritmen is het programma uitermate geschikt om portretten en andere afbeeldingen met huiskleuren te verbeteren. Behalve het corrigeren van belichting is ook ruis te verminderen met dit pakket.

U kunt dit gratis pakket downloaden via onze download sectie onder F . . . lees verder.
Dat analoge camera's niet altijd plaats maken voor digitale modellen omdat ze niet meer verkocht worden blijkt uit een artikel in "The British Journal of Photography". Hierin staat te lezen dat Pentax stopt met de productie van de 645 N II en de 67 II en dat Hasselblad stopt met de productie van de X-Pan. alle drie de middenformaat camera's worden nog redelijk goed verkocht aan professionele fotografen, maar ze worden gebouwd . . . lees verder.

Nikon verwacht omzetgroei 2006 / 2009

Gepost : 2006-03-30 23:33
Volgens een artikel in de New York Times verwacht Nikon Japan voor de komende drie jaar een omzet stijging van niet minder dan 70%. De omzetstijging is het gevolg van snijden in de kosten en het uitbreiden van verkoop activiteiten van Nikon zelf. In Nederland is dit bijvoorbeeld merkbaar door het verdwijnen van Inca B.V. als officiële dealer en service centrum van Nikon fot . . . lees verder.

Nieuwe firmware Olympus E-500

Gepost : 2006-03-30 23:31
Olympus heeft vandaag nieuwe firmware aangekondigd voor haar E-500 (Evolt 500) camera. Het gaat om firmware versie 1.2 waarin een nieuwe menu functie is toegevoegd voor de Automatische Exposure Lock en Automatische Focus Lock (AEL/AFL) knop en de One Touch witbalans knop. Verder zou ook de intensiteit van de ingebouwde flitser zijn aangepast bij gebruik op bepaalde lenzen.

Een link naar de nieuwe firmware vind u uiteraard bij onze download sec . . . lees verder.
Canon heeft nieuwe firmware online gezet voor drie van haar nieuwste DSLR camera's.

30D Een probleem met het weergeven van Chinese taal is opgelost

5D Een probleem met zwart wit foto's en een probleem met de EF 85mm F/1.2L en de speedlight 580EX zijn opgelost.

1D MkII N Een probleem met zwart wit foto's en een probleem met overbelichtingsprobleem zijn opgelost.

De software updates zijn te vinden bij onze downloads . . . lees verder.

Firmware update Leica Digital-Modul-R

Gepost : 2006-03-30 21:56
Leica heeft vandaag nieuwe firmware op de site geplaatst voor de Leica Digital-Modul-R. Het gaat om firmware update 1.2, speciaal bedoeld voor de achterwand die van de R8 en R9 analoge camera's een digitale camera maakt.
Na het installeren van de firmware biedt de camera een beter plaatje op de ingebouwde monitor, betere kleuren, compatibiliteit met 4GB SD kaarten en compatibiliteit met Mac OS X versie 10.3. Verder zouden er ook wat (niet m . . . lees verder.

Seagate 8GB CompactFlash

Gepost : 2006-03-26 12:21
Evenals Sandisk, Lexar en Sony heeft ook Harddisk gigant Seagate zich gestort op de 8GB compactFlash kaart. De Seagate 8GB kaart is een harddisk en gebruikt zodoende meer stroom dan een flashgeheugen. De kaart is zeer vriendelijk geprijsd in vergelijking tot andere aanbieders van 8GB kaarten. Op internet is deze kaart al te vinden voor een prijs van 150 dollar (www.amazon.com). Over de lees en schrijfsnelheden van deze kaart is ons nog niets beke . . . lees verder.

Canon het meest populair als DSLR merk

Gepost : 2006-03-26 11:12
In 2005 was niet minder dan 54% van alle verkochte digitale spiegelreflex camera’s van het merk Canon. Dat schrijft de krant “Business Times of Malaysia” in een artikel over digitale fotografie. Ook heeft Canon weer een leidende rol in de digitale spiegelreflex markt. Die leidende rol had het bedrijf een paar maanden eerder afgestaan aan Nikon toen deze met de D200 op de markt kwam. Tot grote verbazing was het niet de EOS 350D maar de vervr . . . lees verder.

Nikon en Inca B.V. uit elkaar

Gepost : 2006-03-20 12:45
Persbericht: Nikon, één van de wereldmarktleiders op het gebied van fotografie, heeft besloten om vanaf 1 augustus 2006 de verkoopactiviteiten van Imaging-producten in Nederland zelf uit te voeren via de vestiging van Nikon GmbH in Duitsland.

De afgelopen 46 jaar werden de producten van Nikon in Nederland met succes vertegenwoordigd door Inca Groep (Haarlem, Nede . . . lees verder.
Op de website van het Nikon European Support Centre vonden we dit bericht dat belangrijk nieuws bevat voor bezitters van de 18-200mm VR lens van Nikon.

Wij maken u attent op een probleem dat kan ontstaan wanneer de Nikon AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED gebruikt wordt op de Nikon D100, D2H of D70 digitale camera. Wanneer de lens op de groothoekstand staat kan het in sommige gevallen voorkomen dat de camera niet juist kan scherp . . . lees verder.

Sony 8GB Compact Flash

Gepost : 2006-03-16 12:11
Sony heeft vandaag aangekondigd met een 8 Gigabyte compact flash geheugenkaart op de markt te komen. De compact Vault Drive, zoals Sony de geheugenkaart noemt komt ongeveer twee maanden nadat marktleider Sandisk een 8GB kaart aankondigde.

Er zullen echter wel grote verschillen zijn tussen de kaarten van de twee fabrikanten. Zo kan de Sandisk kaart met 20 MB/Sec (Extreme III Versie) of 10 MB/Sec (Ultra II) schrijven en lezen terwijl de S . . . lees verder.

Panasonic lanceert eerste DSLR, de DMC L1

Gepost : 2006-03-12 15:30
Voor alsnog gaat het alleen om de details, de werkelijke camera is er nog niet en zal nog even op zich laten wachten.

De DMC L1 is voortgekomen uit de samenwerking tussen Panasonic en Olympus, vandaar dat de camera erg veel bijzonderheden heeft die lijken op bijvoorbeeld de Evolt E-330 en die voorheen alleen op een Olympus camera te vinden waren.

De DMC L1 is panasonics eerste camera met verwisselbare lenzen. Het bedrijf heeft gekoze . . . lees verder.

Nieuwe Olympus spiegelreflex

Gepost : 2006-03-12 15:30
De Olympus E-330 betekent een doorbraak op het gebied van digitale SLR-fotografie. Voor het eerst* kunnen gebruikers hun voorwerpen live bekijken op de grote, kantelbare LCD. Dit betekent dat macrofotografen niet langer door de modder hoeven te kruipen om een klein voorwerp op de grond te fotograferen, en dat portretfotografen eenvoudig oogcontact kunnen houden met hun klant of model. En onder water kunnen fotografen nu eindelijk door hun duikbri . . . lees verder.

4 nieuwe lenzen van Tokina ???

Gepost : 2006-03-12 15:30
Het gaat om en 12 tot 24mm f4 fish eye zoom, een standaard zoom, een 100mm f2.8 macrolens en een 80-400mm f4.5 tot f5.6 telezoom.

Verdere gegevens ontbreken nog, maar we houden Tokina in de gaten.

. . . lees verder.
http://www.dslr.nl/uploads/img440affd60f422.jpgTot voor kort was dit alleen weggelegd voor gebruikers van compact camera's maar door de introductie van de Olympus E-330 met live preview en het speciaal hiervoor ontwikkelde onderwaterhuis, de PT-E02 kunnen duikers nu ook gemakkelijk fotograferen met een spiegelreflex.

Het onderwaterhuis is gemaakt van polycarbonaat en beschermt de camera tegen zowel water als eventuele sc . . . lees verder.

Samsung Camera telefoon met 8GB harddisk

Gepost : 2006-03-12 15:30
De Samsung i310 telefoon is namelijk de eerste telefoon ter wereld die is uitgerust met een harddisk van niet minder dan 8GB en daarmee komt datastorage wel heel dichtbij.
De telefoon heeft als besturingsysteem Windows? mobile 2005 voor smarttelefoons en is uitgerust met een USB 2.0 aansluiting. Helaas vermeld het persbericht van Samsung niet of de telefoon ook direct kan worden aangesloten op een digitale camera, maar theoretisch zou dit geen p . . . lees verder.

Mamiya komt met de ZD

Gepost : 2006-03-12 15:30
Wellicht lijkt met de digitale fotografie het fysieke formaat van de beeldchip van ondergeschikt belang. Het oppervlak is tenslotte niet gekoppeld aan het aantal pixels. Niets is echter minder waar.
De objectieven van de 645AF(D) zijn in staat de beeldchip optimaal tot zijn recht te laten komen, sterker nog, het scheidend vermogen is dermate hoog dat ze nog veel hogere resoluties aan kunnen. Dankzij de combinatie van de hoge kwaliteit objectiev . . . lees verder.
De camera is net als zijn voorganger ontwikkeld in samenwerking met Pentax, die eveneens een aankondiging heeft gedaan met een nieuwe spiegelreflex op de markt te komen.

Volgens Samsung is de GX-1L ontwikkeld met de beginnende gebruiker in het achterhoofd. De camera is daarom ook zeer concurerend qua prijsstelling en zit in het 6 megapixel segment, het meest populaire segment voor instap modellen. Verder is de camera uitgerust met een heleboel . . . lees verder.

2 nieuwe lenzen van Canon

Gepost : 2006-03-12 15:30
Het gaat om een DX 17-55mm f2.8 lens met beeld stabilisator op een EF-S aansluiting en een nieuwe portretlens met een super groot diafragma, namelijk een 85mm f1.2 met ondersteuning voor E-TTL II en een minimale scherpstelafstand van 95 centimeter.

De 17-55 zoom is uitgerust met 2 UD glas elementen waardoor chromatische aberratie tot een minimum wordt gereduceerd. De lens is specifiek gemaakt voor DX sensor camera's, dus met een crop fact . . . lees verder.

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED

Gepost : 2006-03-12 15:30
http://www.dslr.nl/uploads/img43fbaba91fb92.jpgIn het nieuwe objectief is gebruik gemaakt van Nikon . . . lees verder.

Canon komt met 15 nieuwe printers

Gepost : 2006-03-12 15:30
Canon heeft 15 nieuwe Pixma printers uitgebracht voor de consumentenmarkt waarvan maarliefst zes fotoprinters en twee mini printers voor het 10x15cm segment in de markt. De fotoprinters gaan de directe concurrentie aan met Epson en HP en bieden een bieden volgens Canon een ongekende foto kwaliteit.

De twee toppers uit de foto printer serie zijn de MP810 en de IP5300, die beide een 10x15 foto kun . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (86 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (360 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (460 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (464 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (464 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (497 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (521 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (576 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (604 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (635 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?