Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief

Fujifilm stopt productie S3 Pro

Gepost : 2006-08-31 22:35
Fujifilm is gestopt met de productie van de Finepix S3 Pro, de eerste DSLR camera met een super CCD met S en R pixels waardoor een hoog dynamisch bereik mogelijk is. De S3 Pro werd in 2004 gelanceerd als de eerste digitale spiegelreflex die echt geschikt was voor bijvoorbeeld bruidsfotografie, waar veel detail in de witte partijen een must is.
Een woordvoerder van Fujifilm heeft tegen de website < . . . lees verder.

Wacom Intuos 4x6 pen tablet

Gepost : 2006-08-31 19:03
Wacom Technology Corp. Heeft een nieuwe Intuos pen tablet op de markt gebracht voor photoshoppers die gebruik maken van breedbeeld of dubbele beeldschermen. Het formaat van het tablet is aangepast aan de beeldverhouding van 10,16 centimeters x 15,24 centimeters ofwel 2x3. In dezelfde lijn heeft Wacom ook tablets van 15,24 centimeters x 27,94 centimeters en 30,48 centimeters x 48,26 centimeters.

. . . lees verder.
Sinds 26 augustus zijn de regels die gelden voor pasfoto’s aangepast omdat de biometrische gegevens van de houder nu ook op een chip in het paspoort komt te staan.

Eerder schreven wij een workshop over het zelf maken van pasfoto’s voor officiële reisdocumenten en we merken dat dit artikel ineens zeer veel gelezen wordt, vandaar nogmaals de link naar dat . . . lees verder.

Update :
Specificaties zijn hier te vinden.


Sigma heeft middels een teaser campagne een nieuwe digitale spiegelreflex camera aangekondigd die zal gaan luisteren naar de naam SD14. De camera zal net als eerdere Sigma camera’s gebruik maken van een sensor die drie kle . . . lees verder.
Een groep studenten heeft samen met cineast Callan Green, producer Matt Carter en art director Tahnee McGuire de eerste muziek videoclip gemaakt die alleen bestaat uit beelden van een digitaal fototoestel. Om de videoclip “Lenore’s Song” van Yunyu te maken werd gebruik gemaakt van een Canon EOS 5D fotocamera. De 17000 foto’s die met deze camera werden gemaakt werden later in Final Cut Pro o . . . lees verder.

Ton van Til winnaar VVTP theaterfoto prijs

Gepost : 2006-08-28 15:21
Op 24 juli schreven we over deVVTP theaterfoto prijs waarvoor Bob Bronshoff, Edwin Deen, Sjouke Dijkstra, Sanne Peper, Ton van Til en Leo van Velzen genomineerd waren.

Op 25 augustus was de prijsuitreiking in het Amsterdamse hotel Krasnapolsky en Inmiddels is bekend dat Ton van Til de gelukkige winnaar is van de VVTP theaterfo . . . lees verder.

Snel SD geheugen van Toshiba

Gepost : 2006-08-26 02:58
Toshiba heeft twee nieuwe SD kaarten aangekondigd voor digitale foto en video apparatuur. De kaarten volgen de specificaties van de Class 4 en Class 6 standaard waarmee wordt aangegeven hoe snel de kaarten zijn. De Class 4 kaart kan data wegschrijven met een snelheid van 5 MB/sec terwijl de Class 6 kaart zelfs data kan verwerken met een snelheid van 20 MB/sec.

De SD geheugenkaarten zullen beschi . . . lees verder.

Onderzoek: Fotografen verdienen slecht

Gepost : 2006-08-25 10:56
Uit een onderzoek naar de beroepssituatie van fotografen dat is gehouden door de FotografenFederatie en de stichting Burafo is gebleken dat het gemiddelde inkomen van fotografen zeer laag is en dat hun auteursrechten vaak worden geschonden.

Het onderzoek is gehouden onder 6500 fotografen waarvan 1400 er werkelijk hebben gereageerd. Door deze grote respons is er een goed beeld ontstaan over de br . . . lees verder.

Fujifilm Tilburg stopt met fotorolletjes

Gepost : 2006-08-25 02:08
De fabriek van Fujifilm in Tilburg gaat vandaag (25 augustus) stoppen met het produceren van fotorolletjes. Reden van deze drastische maatregel is het bezuinigen dat nodig is omdat de fabriek noodleidend is. Naast de fabriek in Tilburg gaan ook de fabrieken in Afrika en het Midden Oosten stoppen met de productie van fotorolletjes. De bekende groene doosjes blijven wel gewoon verkrijgbaar want de fa . . . lees verder.

Canon komt met nieuwe Digic III processor

Gepost : 2006-08-24 22:50
In een persbericht van Canon noemt het bedrijf vandaag een nieuwe beeldverwerkingprocessor, de Digic III processor. De door Canon ontwikkelde Digic procesoren zorgen voor de verwerking van de data die van de CMOS chip komt. Canon claimt dat de beeldkwaliteit van hun camera’s vooral komt door de kwaliteit van hun Digic II procesoren.

Aangezien de gelijk met dit persbericht geïntroduceerde 400 . . . lees verder.

Canon 400D specificaties

Gepost : 2006-08-23 10:59
Dit artikel zal steeds worden aangepast aan de laatste gegevens, blijf terugkomen!

Canon heeft de specificaties vrijgegeven van het nieuwste instap model in de DSLR fotografie, de 400D. De 400D wordt de opvolger van de 350D en zal vermoedelijk halverwege september 2006 leverbaar worden in de winkels.

Dat Canon met een nieuwe DSLR zou komen was al geen verassing meer. Nadat Sony en Niko . . . lees verder.

Canon 50mm en 70-200mm EF "L" lenzen

Gepost : 2006-08-23 10:58
Tegelijk met de D400 zal introduceert Canon twee nieuwe EF “L” lenzen:

De EF 50mm f/1.2L USM is door zijn enorme lichtsterkte een snelle lens die vooral in omstandigheden met weinig licht inzetbaar is. De USM motor zorgt voor een snelle en geruisloze scherpstelling vanaf 45 centimeter terwijl de gebruiker de scherpstelli . . . lees verder.

Camera in beslag genomen bij reconstructie

Gepost : 2006-08-23 10:58
De politie heeft tijdens de reconstructie van de moord op Louis Sévèke de camera in beslag genomen van een fotograaf van De Gelderlander. Volgens de verklaring van de politie mogen er ‘in het belang van het onderzoek’ geen beelden naar buiten komen van getuigen. De hoofdredactie heeft protest aangetekend en de camera teruggeëist.

Volgens “de Gelderlander” heeft de politie de buurt eer . . . lees verder.

Proporta SD geheugen met USB aansluiting

Gepost : 2006-08-22 23:41
ProPorta komt met een 2GB SD geheugenkaart die is voorzien van een USB aansluiting rechtstreeks op de geheugenkaart. De kaart zal ondanks de USB aansluiting toch de normale afmetingen hebben die horen bij SD geheugen waardoor het geheugen gewoon bruikbaar is in apparaten die zijn gemaakt voor gewoon SD geheugen.

Op het moment van het verschijnen van dit persbericht was nog niet bekend met welke . . . lees verder.
De politie in Engeland is een onderzoek gestart naar de herkomst van foto’s die het Britse blad The Sun heeft gepubliceerd waarop te zien is hoe prins Harry de borsten van tv-presentatrice Nathalie Pinkham grijpt. De foto’s waren het privé bezit van Pinkham. Eerder deze week publiceerde The Sun de foto’s met de vermelding dat deze waren gemaakt in een Londense nachtclub, maar dit bericht moe . . . lees verder.

Nikon tweejaarlijkse fotowedstrijd

Gepost : 2006-08-22 02:44
Vanaf 1 september kunt u weer foto’s insturen voor de twee jaarlijkse fotowedstrijd van Nikon, de Nikon Photo Contest International 2006 – 2007. In twee categorieën kunt u uw foto’s insturen, te weten Free Style en Smile, Smile, Smile. De 52 prijswinnaars winnen prijzen die in waarde variëren tussen de 300 en 10.000 Amerikaanse Dollars.

Behalve dat de beste foto’s getoond worden . . . lees verder.

SD geheugen met 54 Mbit/sec. WiFi

Gepost : 2006-08-22 02:24
Het bedrijf Eye Film is bezig een SD geheugenkaart te ontwikkelen met geïntegreerde WiFi zend en ontvangst mogelijkheden. Wanneer de camera de kaart ondersteunt krijgt deze de mogelijkheid om op 54 Mbit/Sec data te versturen naar de computer zodat foto’s draadloos kunnen worden verzonden vanaf uw digitale camera.

De kaart is nog in ontwikkeling en zal mogelijk in de herfst als beta hardware g . . . lees verder.

Moppa, de prijs voor cameratelefoon foto's

Gepost : 2006-08-21 00:34
The Phone House en Vodafone hebben samen de handen in elkaar geslagen en een fotowedstrijd uitgeschreven voor de beste cameratelefoon foto. De wedstrijd gaat door het leven als de Moppa, de Mobile Phone Photo Award. Om mee te kunnen doen moet u een foto maken met een cameratelefoon en deze middels MMS insturen naar een door The Phone House opengesteld . . . lees verder.

Foto's van Suri

Gepost : 2006-08-20 02:40
De foto’s van de dochter van Tom Cruise en Katie Holmes zijn nog steeds niet aan de buiten wereld gepubliceerd. Natuurlijk zullen er in het privé leven van deze sterren al genoeg foto’s zijn gemaakt van hun dochter maar tot nu toe is niemand er in geslaagd de foto’s uit te geven. De geruchtenstroom rond de kleine is al vanaf het moment dat deze geboren is op gang en nog steeds is het wachten . . . lees verder.

Prijsstijging Nikon objectieven

Gepost : 2006-08-20 01:49
Volgens een bericht op de website van Kamera Express gaat de prijs van Nikon objectieven flink omhoog nu INCA B.V. gestopt is als dealer van Nikon apparatuur. Met de komst van Nikon Nederland als Dealer zou de prijszetting van een groot aantal objectieven veranderen waardoor deze duurder gaan worden.

De . . . lees verder.

SizeFixer XL voor Windows

Gepost : 2006-08-17 00:32
FixerLabs heeft een Windows versie gepresenteerd van haar softwarepakket SizeFixer XL. Met SizeFixer XL kunt u afbeeldingen vergroten tot wel 500 megapixels zonder zichtbaar verlies van scherpte, helderheid of detail. SizeFixer XL is op zichzelf staande software die niet als plug-in beschikbaar is.

Specificaties:

• Verscherpen van afbeeldingen zonder scherpte verlies
• Verbetering van co . . . lees verder.

Google investeert in foto herkenning

Gepost : 2006-08-16 23:22
Google heeft bekend gemaakt dat het Neven Vision heeft overgenomen. Neven Vision is een bedrijf dat is gespecialiseerd in software om foto’s te herkennen. Een deel van de kennis van Neven Vision wordt gebruikt voor software in cameratelefoons om gezichten te herkennen, maar het bedrijf schrijft ook fotoherkenning software voor de Amerikaanse regering en overheidsinstanties.

Google hoopt door d . . . lees verder.

Jury World Press Photo bekend

Gepost : 2006-08-16 19:25
De World Press Photo competitie voor het jaar 2007 gaat binnenkort weer beginnen. Op 1 oktober 2006 zal bekend worden gemaakt hoe fotografen kunnen meedoen aan de meest prestigieuze prijs voor fotojournalisten maar nu al is bekend wie er in de jury van dit grootse evenement zitten.

De jury voorzitter wordt Michelle McNally van de NewYork Times en voor Nederland zit er niemand minder dan Reuters . . . lees verder.

De celebrity waar u op lijkt vinden

Gepost : 2006-08-16 02:42
Altijd al willen weten op welke beroemdheid u lijkt? Maak dan nu een foto van uw gezicht en stuur deze in naar de website My Heritage. Uw foto wordt dan vergeleken met de database die deze website heeft van duizenden beroemdheden en als er genoeg overeenkomsten zijn tussen u en een van deze celebrities, toont de . . . lees verder.

Kingston versnelt CF geheugen

Gepost : 2006-08-16 02:25
Kingston heeft haar Ultimate geheugenkaarten een upgrade gegeven. De 100x Compact Flash kaarten van 2- en 4GB zijn opgewaardeerd naar 133x waardoor deze nog sneller zijn in het wegschrijven van foto’s naar de geheugenkaart. Naast de upgrade van de bestaande kaarten is er ook een nieuwe kaart aan het programma toegevoegd, namelijk de 8GB 133x Ultimate Compact Flash kaart.

Wanneer u een van deze . . . lees verder.

Photoshoppen in een nieuwsfoto

Gepost : 2006-08-16 00:30
Onlangs is een Reuters foto fel bekritiseerd omdat er mee zou zijn gemanipuleerd. Nader onderzoek leerde dat de fotograaf Adnan Hajj die als freelancer voor Reuters werkte inderdaad met de betreffende foto, maar ook met andere foto’s had lopen shoppen en de betreffende fotograaf is daarna oneervol ontslagen. Na dit incident, dat door een aantal webloggers aan het licht is gebracht, ontdekte versc . . . lees verder.

Digitaal gezichten verbeteren

Gepost : 2006-08-15 19:32
Onderzoekers aan de universiteit van Tel Aviv hebben software ontwikkeld die gezichten mooier kan maken. Volgens de onderzoekers is het mogelijk om wenkbrauwen te verdikken, de vorm van het gezicht iets te veranderen, lippen te corrigeren enz, en dat allemaal automatisch. Voorwaarde is tot nu toe wel dat de portretten frontaal zijn opgenomen.

De software draagt de naam . . . lees verder.

Ruis verwijderen uit foto's

Gepost : 2006-08-15 18:33
Stoik Imaging heeft een ruis verwijder tool uitgebracht die zelfstandig zoekt naar ruis en deze dan met de best mogelijke instellingen verwijderd. Gebruikers hoeven zelf geen instellingen te doen omdat uitgebreide algoritmen zelf de afbeelding analyseren en vervolgens de best mogelijke instellingen automatisch genereert. Het enige dat de gebruiker nog zelf hoeft te doen is een foto selecteren en de . . . lees verder.

Sigma 50-150 f/2.8 EX DC HSM

Gepost : 2006-08-14 01:24
Sigma heeft de 50-150 f/2.8 EX DC HSM lens geïntroduceerd. Deze lens is volgens Sigma uitermate geschikt voor mensen die vroeger met een 80-200mm lens op een analoge camera werkten omdat na omrekening van de cropfactor deze lens gelijk staat aan een 75-225mm lens. Met zijn 13.2 centimeter is de lens niet groot en ook het gewicht van de lens is met 780 gram niet zwaar.

Voor welke prijs de lens i . . . lees verder.

Fujifilm camera voor forensisch onderzoek

Gepost : 2006-08-09 19:12
Fujifilm heeft een aangepaste versie van de S3 Pro digitale spiegelreflexcamera uitgebracht. De S3 Pro UVIR is de eerste digitale camera die speciaal is gemaakt om dingen te zien die het blote oog niet ziet. De camera is in staat naast gewone beelden ook UltraViolet en InfreRood te fotograferen.

De camera is niet bedoeld voor “gewone” fotografen, al kunnen ze zich bij Fujifilm wel voorstell . . . lees verder.

Nieuwe 18-135mm en 70-300mm Nikkor lenzen

Gepost : 2006-08-09 16:28
Naast de camera die Nikon vandaag officieel heeft gelanceerd, heeft het bedrijf ook nog twee lenzen het licht laten zien. Het gaat hier om een 18-135 f/3.5-5.6 ED-IF AF-S DX Zoom-Nikkor en een 70-300 f/4.5-5.6 ED-IF AF-S VR Zoom-Nikkor.

De . . . lees verder.
Op 8 augustus 2006 zijn Katja en Thijs om 14.00 in Frankrijk met elkaar in het huwelijk getreden. Er is veel te doen geweest over de foto’s van het huwelijk en nu, een dag, later is er nog geen krant die de foto’s heeft ondanks dat er een aantal freelance fotografen afgereisd waren. Als het goed is hebben de roddelbladen geen opdrachten uitgedeeld aan fotojournalisten. Als de bladen en kranten . . . lees verder.

Pentax K100D firmware update

Gepost : 2006-08-09 13:13
Pentax heeft de firmware van de K100D geüpdate naar versie 1.01. De veranderingen behelzen verbeterde werking met SDHC kaarten (meer kaarten worden nu ondersteund) en de ingevoerde focale lengte in het “Shake reduction” menu wordt nu accuraat weergegeven in Pentax Photo Browser 3.

Om de software update uit te voeren download u het .bin bestand naar uw SD kaart. U stopt daarna de kaart in de . . . lees verder.

Verander uw IXUS in een microscoop

Gepost : 2006-08-08 21:20
Voor liefhebbers van Macro fotografie is er sinds kort een hele leuke maar dure microset bijgekomen, de X-Loupe PRO. Met de X-Loupe en een Canon IXUS camera heeft u een portable microscoop in handen die tot 150x kan vergroten. De X-Loupe zet u eenvoudig voor uw IXUS camera daarna kiest u voor een van de drie meegeleverde lenzen van 60x, 100x en 150x. De X-Loupe Pro heeft led’s in de lensring zitt . . . lees verder.

Nikon D80 specificaties

Gepost : 2006-08-08 20:23

Na weken vol geruchten heeft Nikon vandaag het embargo opgeheven over de D80 digitale spiegelreflex camera. De D80 is de een 10.2 megapixel camera die met een snelheid van 3 beelden per seconden kan fotograferen en deze foto’s kan opslaan op SD geheugen. De Sony CCD in de D80 levert een vergelijkbare kwaliteit foto’s als bij de Nikon D200 waarin dezelfde CCD wordt gebruikt.

De Nikon D80 is . . . lees verder.

2GB xD Picture Card geheugen

Gepost : 2006-08-08 20:07
Goed nieuws voor gebruikers van xD Picture Card geheugen. Fujifilm en Olympus hebben vandaag een nieuwe 2GB xD Picture Card aangekondigd. De grootste kaarten tot nu toe van beide bedrijven waren 512MB. Om zoveel geheugen in een zodanig kleine behuizing te plaatsen moesten de bedrijven gebruik maken van een speciale dual layer transistor technologie.

De nieuwe xD geheugenkaarten zijn vanaf septem . . . lees verder.
De hele roddelpers hoopt de eerste foto’s te krijgen van baby Suri en dat mag ook wel nu de kleine ongeveer 4 maanden oud is. Er zijn zelfs geruchten dat mensen zich afvragen of de baby wel of niet bestaat maar daar komt verandering in want de woordvoerder van het stel heeft gezegd dat ze binnenkort met foto’s komen.

De reden waarom het zo stil is rond de baby is dat de Scientology-leer, wa . . . lees verder.

FCC goedkeuring voor Nikon WT-3

Gepost : 2006-08-08 15:37
Nikon heeft een FCC (Federal Communications Commision) goedkeuring gekregen voor haar WT-3 transmitter die o.a. zal worden gebruikt voor de D-200 digitale spiegelreflex camera. Met de WT-3 is het mogelijk de camera zowel bedraad (100mb, standaard ethernet) als onbedraad (WiFi) aan te sluiten op een netwerk. Door deze aansluiting kan de camera vanaf een computer worden bediend, kunnen foto’s worde . . . lees verder.

WiFi camera's gevaarlijk voor uw netwerk?

Gepost : 2006-08-08 10:19
Informit, een website die gaat over informatie technologie, heeft het draadloze WiFi dat op sommige camera’s zit onder de loep genomen. Inzet was om te kijken of het mogelijk was een executable bestand (uitvoerbaar programma) naar een computer te zenden terwijl deze computer denkt dat hij verbonden is met een digitale camera.

Het lukte de testers om een uitvoerbare code (wnnshell.exe) te verst . . . lees verder.

Nikon D80 specificaties binnenkort online

Gepost : 2006-08-08 09:50
Nadat Konica Minolta afgelopen jaar duidelijk heeft gemaakt volledig uit de fotografie te stappen is het digitale camera segment overgenomen door Sony die onlangs met de Alpha A-100 op de markt kwamen. Als laatste onderdeel van Konica Minolta is echter nu ook de papier fabriek in Odawara overgenomen, en wel door Dai Nippon Printing Co. Ltd.

In de fabriek in Odawara gaat Dai Nippon Printing zich . . . lees verder.

Durst stopt met vergroten

Gepost : 2006-08-07 23:12
Durst, een van de marktleiders op het gebied van vergroters voor in de donkere kamer, heeft in een persbericht op haar website verklaart dat het bedrijf sinds 31 juli 2006 is gestopt met het maken van vergroters. In de afgelopen 70 jaar heeft Durst niet minder dan 500 veranderingen aangebracht aan haar vergrotingsapparatuur en daarvoor heeft het bedrijf maarliefst 500 patenten geregistreerd.

In . . . lees verder.

Reuters haalt bewerkte foto terug

Gepost : 2006-08-07 12:42
ZIE UPDATE AAN EINDE BERICHT!

Persbureau Reuters heeft gisteren een oorlogsfoto, gemaakt door fotograaf Adnan Hajj, terug getrokken uit de publicatie map omdat deze door de fotograaf zou zijn bewerkt. Volgens het officiële Reuters bericht is de foto verminkt door het onkundige gebruik van een fotobewerkingsprogramma. In plaats van de bewerkte foto heeft Reuters bovendien een onbewerkte v . . . lees verder.

Universele hoekzoeker van Hoodman

Gepost : 2006-08-06 23:15
Het bedrijf Hoodman heeft een hoekzoeker op de markt gebracht die geschikt is voor bijna elk merk en type digitale camera. De H-RAV universele hoekzoeker kan worden gemonteerd op Canon, Nikon en Fuji camera’s en heeft een dioptrie instelling van 1x tot 2.5x. De hoekzoeker is 360 graden draaibaar zodat onder iedere hoek zowel staand als liggend kan worden gefotografeerd. De geschatte prijs van de . . . lees verder.

Google en AP sluiten overeenkomst

Gepost : 2006-08-06 23:05
AP (Associated Press) en Google zijn overeengekomen dat de zoekmachine gigant volledige berichten en foto’s van AP mag gebruiken in de berichtgevingen op Google News. Google zal bovendien een vergoeding betalen voor het materiaal waar copyrights op rusten aan AP, zo meldt Google vertegenwoordigster Sonya Boralv in een artikel van Reuters.

Hoeveel Google aan AP betaald voor het vrije gebruik va . . . lees verder.

Alle processtukken 9/11 vrijgegeven

Gepost : 2006-08-04 13:30
De rechtbank van het Eastern District of Virginia heeft alle proces stukken betreffende de aanslagen op 9/11 openbaar gemaakt op Internet. Het betreft bewijsmateriaal in de vorm van videobeelden, foto’s en geluidfragmenten die zijn gebruikt in het proces tegen Zacarias Moussaoui die is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens zijn rol in de aanslagen. Opmerkelijk is dat het materiaal da . . . lees verder.

Algoritme tegen bewegingsonscherpte

Gepost : 2006-08-03 09:54
Een team van onderzoekers en wetenschappers van The Massachusetts institute of Technology en de Universiteit van Toronto heeft een nieuw mathematisch model geschreven om onscherpte, veroorzaakt door camera beweging tijdens de opname, te elimineren. Volgens het onderzoeksteam is het rekenmodel uitermate geschikt om te worden ingebouwd in kleine camera’s zoals compact modellen en camera telefoons.
. . . lees verder.

Update VSO Image Resizer

Gepost : 2006-08-02 20:51
VSO Software heeft een nieuwe versie van haar bekroonde freeware programma VSO Image Resizer uitgebracht. Met de nieuwe versie kunt u afbeeldingen een nieuwe afmeting geven en comprimeren zodat deze minder geheugenruimte innemen. De laatste update kan nu ook overweg met RAW bestanden, kan bestandnamen veranderen en kan watermerken invoegen als copyright.

U kunt VSO Image Resizer downloaden vanaf . . . lees verder.

Afbeeldingen tot 10000% vergroten

Gepost : 2006-08-02 14:08
Alien Skin Software, de makers van veel Photoshop plugins, heeft BlowUp op de markt gebracht. Met BlowUp kunt u foto’s tot wel 10.000% vergroten (dat is tot 10x in elke dimensie) zonder dat u blokken, strepen of halo effecten krijgt. De plugin werkt met CMYK, RGB, Lab, Grijsschaal en duotone afbeeldingen en kan ook overweg met meerdere lagen in een document zonder dat u deze eerst hoeft samen te . . . lees verder.

Gruwelijke foto's tonen? Ja of Nee?

Gepost : 2006-08-02 13:45
Nederlandse media zijn te terughoudend in het tonen van gruwelijke beelden uit Libanon en Israël. Dat vindt mediasocioloog Peter Hofstede.

„De krant is niet bedoeld als een omzwachtelde weergave van de werkelijkheid. Natuurlijk is het niet fijn om naar foto’s te kijken van dode kinderen die onder het puin zijn gehaald. Maar dat is wel de werkelijkheid. Dus moet je het laten zien”, vindt H . . . lees verder.

Casio CD & DVD printers

Gepost : 2006-08-02 12:51
Casio heeft twee handige printertjes op de markt gebracht om tekst op CD of DVD schijfjes te kunnen printen. De Casio CW-E60 en CW-K85 printers werken via een thermisch proces en kunnen gevoed worden door 8 AA batterijen zodat ze ook onderweg inzetbaar zijn.

De CW-E60 wordt middels een USB kabel aangesloten aan de computer en het ontwerpen van de tekst gebeurt aan de hand van meegeleverde softwa . . . lees verder.

Sony GPS voor fotografen

Gepost : 2006-08-02 12:10
Sony brengt volgende maand een GPS ontvanger uit die mensen in staat stelt om GPS coördinaten bij foto’s te voegen. De GPS wordt geleverd met een speciale haak om hem aan een rugzak of broekriem te bevestigen en neemt continue de positie en tijd op. Als de gebruiker weer thuis is laad deze de GPS data via een USB kabel in zijn computer waarna de foto’s uit de camera in de computer worden gelad . . . lees verder.

Fotowedstrijd Amsterdamse haven

Gepost : 2006-08-02 02:45
Samen met het Parool is er een fotowedstrijd uitgeschreven voor heel Amsterdam en omgeving. Iedereen kan een foto insturen van de Amsterdamse haven of havenindustrie.

Doe mee aan de fotowedstrijd van de Amsterdamse Haven, in het kader van de Dag van de Industrie en Haven op 26 augustus in Amsterdam. De deadline voor inzending is zaterdag 12 augustus middernacht. De winnende foto wordt op 26 aug . . . lees verder.

Sigma waarschuwt Pentax K100-D gebruikers

Gepost : 2006-08-02 02:40
Sigma waarschuwt dat de EF-500DG super en EF-500 DG ST voor Pentax camera’s niet compatibel zijn met de nieuwste DSLR van Pentax, de K100. “We betreuren het dat dit voor overlast en problemen zorgt bij onze klanten en zullen er alles aan doen om duidelijk te maken voor welke camera’s de flitsers wel en niet geschikt zijn”, aldus een bericht op een Engelstalige Sigma website. De Sigma TTL fl . . . lees verder.

Wacom en Photoshop in één pakket.

Gepost : 2006-08-01 13:51
Wacom levert vanaf nu de Graphire4 Studio en Studio XL gebundeld met Adobe Photoshop Elements 4.0. De Graphire4 producten zijn bedoeld voor de serieuze amateur die het beste uit zijn foto’s wil halen en daarom is de bundeling met Elements 4.0 een flinke upgrade, aldus een Wacom woordvoerder. Met het Wacom pen tablet is het makkelijk bewerkingen uit te voeren. Omdat het tablet drukgevoelig is kunn . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (47 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (321 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (421 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (425 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (425 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (458 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (482 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (537 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (565 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (596 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?