Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief
OP/Tech USA toont op de Photokina een zeer handig en goedkoop product voor in de cameratas. De RainSleeve is een plastic zak die doet denken aan een broodzak. Door de speciale geknikte vormgeving, een afdichtingsring met koord aan de lens zijde en een opening voor het oculair past de RainSleeve perfect op nagenoeg iedere (digitale) spiegelreflexcamera, ongeacht de gebruikte lens.

Nadat de Rainsl . . . lees verder.
Sigma Corporation heeft een 18-200mm lens aangekondigd met optische stabilisatie. De 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS is exclusief ontwikkelt voor digitale spiegelreflex camera’s en is gemaakt om lenswisselingen tot een minimum te beperken. Twee sensoren in de lens detecteren verticale en horizontale bewegingen en zorgen voor een beweging in de lensgroepen die het wiebelen van de lens moeten tegengaan. D . . . lees verder.
Mediagigant Ilse Media, de uitgever van ondermeer nu.nl gaat een website opzetten waar burgers hun nieuwsfoto’s naar toe kunnen sturen. Dagelijks ontvangt het bedrijf honderden nieuwsfoto’s van burgers die gestuurd worden naar nu.nl. Slechts een klein deel van die foto’s wordt ook daadwerkelijk gebruikt op het internet. Ilse Media denkt dat de tijd rijp is voor een nieuws site die meer gebrui . . . lees verder.

Firmware update Nikon D200

Gepost : 2006-09-28 22:53
Nikon USA heeft een firmware update op de website staan voor de Nikon D200 Digitale spiegelreflex camera. Na de update biedt de D200 de mogelijkheid om authenticiteit van afbeeldingen vast te stellen. Hiervoor is echter wel optionele software benodigd. Verder kan de camera na de update overweg met de nieuwe WT-3, de draadloze WiFi transmitter die onder de D200 kan worden geplaatst (net als een batt . . . lees verder.

Leica 25mm f/1.4 FourThirds

Gepost : 2006-09-28 22:07
UPDATE !!!
Op de Japanse fotografie website dc.watch.impress.co.jp staan foto’s van de ontmoeting tussen mensen van deze website en Panasonic, waar de mensen van de genoemde website de nieuwe Leica 25mm f/1.4 lens te zien kregen

De Leica 25mm f/1.4 heeft 10 lenzen die zijn ondergebracht in 9 groepen. Een Aspherisch en een Low . . . lees verder.

Jelbert GeoTagger vertelt waar u was

Gepost : 2006-09-28 21:45
De Jelbert GeoTagger is een klein apparaat dat geografische data opslaat op een SD kaart op het moment dat er een foto gemaakt wordt. De GeoTagger schuift in de hotshoe van een fototoestel en gebruikt de puls waarmee normaliter de flitser wordt aangestuurd als trigger om GPS data op te slaan. Het apparaat beschikt zelf niet over een ingebouwde GPS maar heeft een aansluitmogelijkheid voor bijvoorbee . . . lees verder.

RingFlash voor Canon en Nikon gebruikers

Gepost : 2006-09-28 15:00
ShortImages toont op de Photokina de RingFlash, een ring flits adapter die u over uw flitser heen schuift waardoor u niet hoeft te werken met losse kabels. De werking is vrij simpel. Een systeem van spiegels leidt het flitslicht dat uit uw flitser komt via een periscoop achtige constructie naar de ring die rond uw lens hangt. Daar zorgt een licht verdeler er voor dat het licht in gelijke mate verde . . . lees verder.

WiFi adapter voor Fujifilm S9600 en S5 Pro

Gepost : 2006-09-28 14:19
Fujifilm heeft op de Photokina getest met een nieuwe WiFi adapter die in het najaar zal uitkomen voor de S5 Pro en de Finepix S9600 (eveneens geplant voor het najaar) De Fujifilm Wireless Adapter is nog niet officieel aangekondigd, maar tijdens de beurs werden voorbijgangers op de foto gezet waarna deze op afstand werd geprint. Een PR medewerkster wilde nog niets kwijt over de WiFi adapter maar een . . . lees verder.

Koopjes op de Photokina

Gepost : 2006-09-26 23:02
Koopjesjagers kunnen hun hart ophalen op de Photokina in Köln. Waar de meeste stands hun producten verkopen voor bijna inkoopsprijs zijn er zelfs na goed zoeken stands te vinden die echt heel goedkope spullen uit China aanbieden.

Een van onze DSLR.nl redacteuren had als opdracht gekregen zo goedkoop mogelijk een packshot studio te kopen voor producten van 20x20x20cm. Hij slaagde er in een set . . . lees verder.

CBL Whitedisc

Gepost : 2006-09-26 23:01
CBL levert op de Photokina een witbalans hulpmiddel dat volgens eigen zeggen ideaal is om in elke situatie de witbalans perfect af te stellen. In tegenstelling tot andere systemen die op de lens geschroefd dienen te worden en die dus alleen passen op de juiste maat lens zijn deze CBL Whitediscs op elke camera bruikbaar en kunnen ze gewoon voor de lens gehouden worden om de perfecte witbalans te met . . . lees verder.

Joby Gorillapod voor DSLR

Gepost : 2006-09-26 23:00
Op de Photokina kregen wij de kans een Joby Gorillapod te testen met een Nikon D70 + 80-200mm lens. Geen lichte combinatie dus het was een echte uitdaging voor Joby. Eerlijk is eerlijk, we waren zeer onder de indruk van de kracht die de Gorillapod met gemak kon dragen, De versie die wij getest hebben had een statiefkop als extra waardoor de combinatie nog zwaarder was en ook dat was geen enkel prob . . . lees verder.

Sandisk 4GB SDHC geheugen

Gepost : 2006-09-26 05:49
Sandisk heeft een 4GB SDHC kaart aangekondigd volgens de Ultra II standaard. De geheugenkaart zal met lees en schrijf snelheden van meer dan 9MB/sec. een van de snelste SDHC kaarten op de markt zijn. (op moment van schrijven de snelste, maar er komt nog een aankondiging deze week).

De Sandisk 4GB SDHC kaart wordt verkocht samen met een USB 2.0 Micromate kaartlezer voor een prijs van rond de 200, . . . lees verder.

Sandisk 12 en 16GB CF geheugen

Gepost : 2006-09-26 05:42
Sandisk heeft ’s werelds grootste Compact Flash geheugenkaart op de markt gebracht, de Extreme III 16.0GB. Naast deze 16GB versie heeft Sandisk ook nog een 12 GB kaart geïntroduceerd. Beide kaarten hebben een minimale lees en schrijfsnelheid van 20MB per seconde en zijn voornamelijk bedoeld voor fotografen die schieten in het RAW formaat.

De geheugenkaarten zijn niet alleen bedoeld voor digit . . . lees verder.

Lensbabies 3G (Third Generation)

Gepost : 2006-09-26 05:33
Lensbabies maakt op de Photokina bekend te komen met de Lensbabies 3G (third generation), Deze lens biedt alle gemakken van een Lensbabies 2.0 maar heeft vast instelbare schroeven die er voor zorgen dat u de ingestelde hoek perfect kunt afstellen zonder zelf op eigen kracht de lens de goede kant op te houden.

De Lensbabies 3G zal beschikbaar zijn vanaf Oktober 2006 en zal op de markt komen voor . . . lees verder.

Foto's opvolger Olympus E1

Gepost : 2006-09-25 20:56
Olympus had eerder vorige week al aangekondigd met een opvolger te zullen komen voor de E1 die inmiddels al weer een aantal jaar op de markt is. Tijdens de pers opening van de Photokina lukte het collega’s van Engadget om een aantal afbeeldingen van de nieuwe Olympus te bemachtigen. Veel is . . . lees verder.

Seagate CompactFlash HD in 4 en 8GB

Gepost : 2006-09-25 20:23
Seagate heeft twee harddisks op Compact Flash kaart formaat op de markt gezet met capaciteiten van 4 en 8GB. De harddisks maken 3600 toeren en hebben 2MB cache geheugen waardoor ze data snel kunnen wegschrijven zonder dat de gebruiker te maken krijgt met wachttijden. Seagate vermeld bovendien dat de kaarten zijn getest op integriteit bij stoten en vallen. Hoe deze tests zijn gedaan en hoe erg de st . . . lees verder.
De Belgische raad voor de journalistiek heeft een richtlijn uitgevaardigd over beeldbewerkte foto’s en het gebruik van foto’s uit beeldarchieven. Volgens de Raad mogen nieuwsfoto’s de consument nimmer misleiden en is het daarom belangrijk dat redacties zich houden aan de opgestelde richtlijnen.

Kort gezegd komt het er op neer dat bij een foto altijd een onderschrift moet komen te staan ind . . . lees verder.

Fujifilm S5 Pro specificaties

Gepost : 2006-09-25 12:44
Fujifilm heeft vandaag aangekondigd bezig te zijn met een opvolger van de S3 Pro, namelijk de S5 Pro. De nieuwe camera zal gebruik maken van een Super CCD met dezelfde resolutie als die in de S3 Pro maar zal zijn uitgerust met vernieuwde en betere mathematische algoritmen voor een versnelde en betere beeldverwerking.

De S5 Pro is duidelijk gebaseerd op de Nikon D200 en heeft net als eerdere Fuji . . . lees verder.
Delkin introduceert een Compact Flash kaart lezer voor ExpressCard kaartsleuven. De ExpressCard kaartsleuf is de nieuwe standaard in laptops die zowel door Apple als andere op de PC gebaseerde merken wordt gebruikt. Er bestaan twee varianten qua formaat in de ExpressCard standaard. De 34mm standaard wordt voornamelijk gebruikt door Apple terwijl de meeste andere computerbouwers gebruik maken van de . . . lees verder.

Site voor Sigma gebruikers online

Gepost : 2006-09-22 21:14
Sigma Engeland heeft een website gemaakt voor de gebruikers van Sigma apparatuur. Op de Engelstalige website kunnen gebruikers het laatste Sigma nieuws lezen, reviews lezen over Sigma en andere apparatuur (volgens het persbericht zelfs onafhankelijke reviews!), Artikelen lezen van professionals en amateurs, meepraten in een forum, foto’s posten in een fotogalerij, vragen stellen en antwoorden gev . . . lees verder.
Lensbabies heeft nieuwe voorzet lenzen aangekondigd die de focale lengte van de lensbabies original en de lensbabies 2.0 kunnen veranderen. Met de 0.6x wide angle/macro lens veranderd u de focale lengte van 50mm naar 30mm terwijl u met de 1,6x Telephoto lens de focale lengte verlengt tot 80mm.

Zou u de focale lengte van de lensbabies original of lensbabies 2.0 veranderen met een normale voorzet . . . lees verder.

3 nieuwe Pentax DA lenzen

Gepost : 2006-09-21 16:47
Pentax zal op de Photokina beurs in Köln 3 nieuwe lenzen laten zien die het bedrijf ergens in maart 2007 op de markt zal brengen. Het gaat om de smc PENTAX-DA* 16-50mm F/2.8ED AL, de smc PENTAX-DA* 50-135 F/2.8ED en de smc PENTAX-DA* 60-250mm F/4ED. Van de laatste is overigens niet bekend of deze al in maart 2007 beschikbaar zal zijn.

De lenzen hebben de aanduiding DA wat betekend dat ze alleen . . . lees verder.

Samsung GX-10 Specificaties

Gepost : 2006-09-21 16:02
Samsung komt in navolging van Pentax ook met een tien megapixel DSLR camera op de markt. Zoals verwacht is de Samsung GX-10 in (bijna) alle opzichten gelijk aan de Pentax K10D, iets wat uiteraard voortkomt uit de samenwerking tussen Samsung en Pentax.

De Samsung GX-10 is uitgerust met een 10.2 megapixel gestabiliseerde beeldsensor die in staat is zelf stof en vuiltjes van zich af te schudden. De . . . lees verder.

Onderwater behuizing voor Nikon D80

Gepost : 2006-09-21 11:46
Terwijl de Nikon D80 wereldwijd nog maar nauwelijks leverbaar is, heeft Sea & Sea er al een onderwater behuizing voor ontwikkeld. De behuizing is ergonomisch opgezet en heeft een ontspan knop die gemakkelijk half of helemaal in te drukken is, net zoals u dat zonder behuizing zou doen. Speciale doorvoeren zorgen er voor dat u alle essentiele functies van de D80 onderwater kunt uitvoeren en ook h . . . lees verder.

4 nieuwe Carl Zeiss lenzen voor Nikon F

Gepost : 2006-09-20 23:32
De specificaties van 4 nieuwe Carl Zeiss objectieven voor Nikon F mount zijn bekend geworden. De lenzen zullen op de Photokina in Köln te zien zijn en naar verwachting zullen ze in de maand daarna in de handel komen. Het betreft de 25mm f/2.8 Distagon, een 3 . . . lees verder.
In Nederland zijn al meerdere foto musea waar men foto tentoonstellingen kan bekijken. Ook is er al een museum in Doesburg waar men oude fototoestellen kan bezichtigen maar een plek waar de hele geschiedenis van de fotografie te bezichtigen is, die is er nog niet. Als het aan R.E.G. Vermeer ligt komt daar snel verandering in. Op zi . . . lees verder.

8GB SDHC en CF kaarten van ATP

Gepost : 2006-09-20 22:27
Slechts één week na de introductie van de eerste 8GB SDHC geheugenkaart van Pretec komt ook ATP met een 8GB SDHC kaart op de markt. Behalve deze SDHC kaart komt het bedrijf ook met een 8GB compact flash geheugenkaart.

Ondanks dat de SDHC kaart de zelfde vorm en afmeting heeft als een gewone SD kaart zal deze alleen compatible zijn met apparaten die met SDHC (ook wel SD 2.0) geheugen overweg ku . . . lees verder.

Google Picasa Update

Gepost : 2006-09-20 19:08
Een nieuwe versie van Google’s Picasa is beschikbaar. Na maanden van intensieve testen op beta versies heeft Google de nieuwe versie van Picasa vrijgegeven. In de nieuwe Picasa versie zit nu ook de mogelijkheid om foto’s op te slaan in een eigen persoonlijk web album zodat anderen de foto’s kunnen bekijken op het internet. Als extra toevoeging is het nu ook mogelijk om geografische informatie . . . lees verder.

Hama Tech-Line geheugen

Gepost : 2006-09-20 19:06
Hama, fabrikant van voornamelijk fotografische hulpmiddelen en accessoires voor accu’s en video, heeft een eigen lijn compact flash en SD kaarten op de markt gebracht. De kaarten hebben een capaciteit van respectievelijk 1, 2 en 4GB en een schrijfsnelheid van 150x (1x = 150Kb/seconde). Hama denkt met de kaarten twee markten tegelijk te bedienen, namelijk die van de fotograaf die schiet met een ho . . . lees verder.

Adobe RAW converter update naar 3.5

Gepost : 2006-09-20 19:04
Adobe heeft een nieuwe RAW converter aangekondigd. Na de update kan Adobe RAW ook overweg met de nieuwe RAW formaten van een aantal nieuwe DSLR camera’s die zijn uitgekomen na de vorige update van Adobe RAW. De RAW converter plug-in is beschikbaar voor Adobe Photoshop CS2 en Photoshop elements 3.0 tot 5.0. . . . lees verder.

Olympus komt met opvolger E-1

Gepost : 2006-09-20 19:00
Olympus toont op de Photokina een aantal nieuwe producten waaronder een groot aantal compact camera’s en één DSLR model. In het officiële persbericht dat hier te lezen is, staat dat Olympus ook een opvolger van hun succes model, de E1, zal laten zien. . . . lees verder.

Tamron 18-250mm f/3.5-6.3 superzoom

Gepost : 2006-09-19 00:19
Tamron heeft een nieuwe standaard lens aangekondigd die volgens het bedrijf de grootste zoom ratio van alle lenzen heeft. De lens heeft een variabele focale lengte van 18 tot 250mm wat een zoom ratio van 13,9 betekend. Omdat de lens al bij 18mm begint zal het voor vele gebruikers een lens zijn die alle andere lenzen overbodig maakt waardoor gebruikers minder kans lopen op stof in de camera.

Het . . . lees verder.
Olympus, Panasonic en Sigma hebben gezamenlijk een catalogus gemaakt met alle lenzen die geschikt zijn voor fourthirds (4/3) camera’s. De gezamelijke catalogus, die uniek is in de fotobranche, bevat alle 24 lenzen die geschikt zijn voor FourThirds camera’s. Het grote voordeel van FourThirds is dat het een open standaard is die door verschillende fabrikanten wordt ondersteund waardoor gebruikers . . . lees verder.

Leica DIGILUX 3

Gepost : 2006-09-14 23:29
Leica Camera AG heeft de Leica DIGILUX 3 aangekondigd, een camera met een 7.5 megapixel LiveMOS sensor. Met de LiveMOS sensor is het mogelijk een live preview te zien op het 2.5 inch TFT LCD scherm aan de achterzijde van de camera.

Een van de bijzonderheden is dat deze camera geen gebruik maakt van het Leica R mount systeem maar van 4/3rd (Four Thirds) dat ook gebruikt wordt door Olympus en Pana . . . lees verder.

Olympus E-400 Specificaties

Gepost : 2006-09-14 17:44
Olympus heeft de kleinste DSLR ter wereld aangekondigd, de E-400. Ondanks de kleine afmetingen is dit een DSLR camera in het 10 megapixel segment op het fourthirds principe. De camera is niet alleen klein maar ook erg licht, slechts 375 gram. Doordat de camera zo licht van gewicht en klein is, is het volgens Olympus de ideale reisgenoot.

Het Supersonic wave filter in deze camera zorgt er voor da . . . lees verder.

Pentax K10D specificaties

Gepost : 2006-09-14 12:04
Pentax Imaging Company kondigt een nieuwe 10.2 megapixel digitale spiegelreflex camera aan, de K10D. Deze camera zal de in de markt worden gezet naast de K100D en de K110D en is meer gericht op de gevorderde amateur en de semi professional.
Een van de meest in het oog springende eigenschappen is het door Pentax ontwikkelde beeldstabilisatie systeem dat in de camera is ingebouwd waardoor elke gem . . . lees verder.

Corel Paint Shop Pro Photo XL

Gepost : 2006-09-14 00:53
Corel heeft een upgrade van het Paint Shop Pro pakket uitgebracht, namelijk Paint Shop Pro Photo Xl. Met dit pakket heeft u alle functies die ook in vorige versies van Paint Shop zaten, maar er zijn behoorlijk wat functionaliteiten bij gekomen:

De DOF tool (Depth of field) maakt het mogelijk mooie onscherpe achtergronden te krijgen met een spannend bokeh. De Color Changer Tool stelt u in staat d . . . lees verder.

Proview WRD draadloze zoeker hulp

Gepost : 2006-09-14 00:31
De Proview WRD (Wireless Remote Display) is een kleine camera die op het oculair van de camera gezet wordt en die draadloos over een 2.4 GHz verbinding het zoekerbeeld doorstuurt naar een handontvanger met beeldscherm. Op deze manier is de fotograaf in staat om op een afstand te zien wat hij normaal zou zien als hij door de zoeker kijkt. Om een foto te maken is het wel noodzakelijk dat de ontspankn . . . lees verder.

Zigview S2 nu echt te koop

Gepost : 2006-09-13 01:04
De Zigview S2 is een hoekzoeker, maar dan een heel andere als u mogelijk kent. Deze uitbreiding op uw camera zet u achter op uw oculair waardoor een videocamera door het oculair kan kijken. Op een monitor, die los te halen is van de camera, ziet u vervolgens wat er voor de lens gebeurt. Het beeld is goed genoeg om er goed mee te kunnen werken, maar behalve dat u nu onder moeilijke hoeken kunt werke . . . lees verder.

Canon 2006 brochure online

Gepost : 2006-09-11 15:58
De product catalogus van Canon is vanaf vandaag te downloaden vanaf de Canon website. Opvallend in de catalogus is dat de 400D niet de plaats heeft ingenomen van de 350D maar er gewoon naast staat. In de product catalogus is ook een pagina opgenomen met een vergelijking tussen de verschillende Canon camera’s. Als dit de definitieve catalogus is, zou er behalve de 400D geen nieuwe DSLR body worden . . . lees verder.

Canon waarschuwt voor internet reclame

Gepost : 2006-09-10 00:23
Canon waarschuwt op haar website voor een niet kloppende promotie campagne waarin wordt beweerd dat Canon camera’s rechtstreeks vanaf Canon worden verkocht. De reclame op verschillende, vooral Engelstalige, websites duikt steeds vaker op maar is niet van Canon afkomstig. Canon waarschuwt omdat de verkoopprijs onder de inkoop prijs van de detailhandel zou liggen. Ook vermeld Canon dat ze geen came . . . lees verder.

Nieuwe firmware voor Sony Alpha A-100

Gepost : 2006-09-09 23:33
Sony Europa heeft firmware versie 1.1 uitgebracht voor de Alpha A-100 DSLR camera. Na de update verdwijnen de foutmeldingen die soms optreden bij het openen van RAW bestanden in de Picture Motion Browser onder Windows. Verder is de ruis aangepakt die ontstaat bij foto’s die langer zijn belicht dan 1 seconde, komen er mooiere prints uit Epson R printers en geeft de camera betere informatie over de . . . lees verder.

Pentax firmware voor SDHC ondersteuning

Gepost : 2006-09-09 23:31
Pentax heeft firmware updates uitgebracht voor de DL en DS series camera’s.
Voor de *istDL2 en *istDS2 is er firmware versie 1.01
Voor de *istDL is er firmware versie 1.02 en
voor de *istDS is er versie 2.01.
Alle versies bieden ondersteuning voor het nieuwe SDHC geheugenkaart formaat zodat deze camera’s ook van dit geheugen gebruik kunnen maken. U vindt de firmware in onze categori . . . lees verder.

BBC past spelregels wedstrijd aan

Gepost : 2006-09-06 01:02
In Engeland is beroering ontstaan over de regels die de BBC heeft gesteld aan een fotowedstrijd. Deelnemers aan deze wedstrijd kunnen winnen dat ze mogen fotograferen tijdens het Electric Proms evenement, waar traditiegetrouw veel beroemdheden komen. Volgens de voorwaarden die de BBC had opgesteld zouden de rechten van de gemaakte foto’s bij de BBC komen te liggen en niet bij de fotograaf die dez . . . lees verder.

ANP opent historisch fotoarchief

Gepost : 2006-09-05 23:36
Persbureau ANP heeft op 5 september een historisch fotoarchief online gezet. In dit archief zitten vele duizenden beelden van 1900 tot heden, afkomstig uit verschillende archieven waar onder het eigen archief van het ANP en het Polygoon archief. Bovendien zullen er meer afbeeldingen worden toegevoegd. De opening van het archief werd gedaan door Minister Maria van der Hoeven en leerlingen van het Ha . . . lees verder.

Hasselblad groots op de Photokina

Gepost : 2006-09-05 18:46
Hasselblad zal op de Photokina groots vertegenwoordigd zijn met een mooie ronde stand die niet minder dan 3 fotostudio’s zal herbergen. In de drie studio’s zullen Francis Hill, Nick Tresidder en Jürgen Müller demonstraties geven in respectievelijk stilleven-, dans- en catwalk fotografie. Tijdens de Photokina zal steeds één van de fotostudio’s zichtbaar zijn. Als de demonstratie dan is afg . . . lees verder.
Baby Suri van Tom cruise en Katie Holmes zal woensdag (5 sept) voor het eerste publiekelijk op de foto te zien zijn. Het blad Vanity Fair komt dan met de eerste foto’s van Suri die nu ongeveer 4 maanden jong is. Daarmee komt er een eind aan de geruchten of de baby wel of niet bestaat.

Op een van de foto’s is suri te zien terwijl ze heerlijk tegen papa’s nek aan ligt en op een andere zou ze . . . lees verder.
De vroegere friends actrice, Jennifer Aniston heeft een schikking getroffen met persfotograaf Peter Brandt die topless-foto’s van haar had genomen. Brandt had foto’s van haar genomen met een telelens vanaf de openbare weg ongeveer 275 meter vanaf het huis van Aniston.
In december 2005 heeft de toen 37 jarige Jennifer Aniston de fotograaf aangeklaagd omdat de fotograaf haar privacy had geschond . . . lees verder.

Nikon Capture NX update

Gepost : 2006-09-02 12:43
Nikon heeft een update uitgebracht van Capture NX. De nieuwe versie 1.0.1 biedt nu ook ondersteuning voor NEF files van de Nikon D80 camera. Ook zou het programma op een aantal niet nader genoemde punten zijn verbeterd.

De downloadlinks hieronder bieden toegang tot de volledige versies (dus geen updates) en kunnen ook worden gebruikt als trail versie.
. . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (84 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (358 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (458 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (462 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (462 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (495 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (519 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (574 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (602 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (633 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?