Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief

Monoslideshow 1.1 Nederlandse perfectie

Gepost : 2006-11-30 15:45
Uit het Nederlandse Groningen komt het programma Monoslideshow. Monoslideshow is een flash slideshow om afbeeldingen in een internetpagina te tonen. De slideshow kan in ieder formaat op een website worden geïntegreerd en speelt een zeer groot scala aan digitale bestanden.
Monoslideshow is een SWF bestand dat wordt geïntegreerd in uw huidige internetpagina en bevat zelf geen digitale bestanden. H . . . lees verder.

Miljoenen contract voor Agfa Gevaert

Gepost : 2006-11-30 13:19
Agfa Gevaert uit België heeft een contract van enkele miljoenen afgesloten met de Engelse Nuffield Hospital Group. Agfa gaat bij alle 40 ziekenhuizen die bij deze groep zijn aangesloten een systeem installeren waarmee alle patiëntgegevens zijn te bekijken, ongeacht in welke van de 40 ziekenhuizen de patiënt zich bevind. Het gaat bij dat systeem niet alleen om tekstuele data maar ook om (röntgen . . . lees verder.

Sandisk Extreme IV compactflash geheugen

Gepost : 2006-11-28 21:32
Sandisk heeft de snelste compactflash geheugenkaart tot nu toe uitgebracht. De Sandisk Extreme IV kaarten leveren met een schrijfsnelheid van 40GB per seconde een enorme snelheidswinst ten opzichte van bijvoorbeeld Extreme III geheugen (17GB per seconde). De Extreme IV geheugenkaarten zijn te koop in 3 capaciteiten van 2GB, 4GB en 8GB.

Hoewel de meeste digitale spiegelreflex camera’s hun data . . . lees verder.

Hahnel batterijgrip voor Canon 30D

Gepost : 2006-11-28 21:14
Hahnel Industries heeft haar serie batterijgrips uitgebreid met de HC-30D, een batterijgrip voor de Canon 30D digitale spiegelreflex camera. In de grip is plaats voor 2 standaard camera accu’s, 6 AA mignon batterijen of 6 Ni-Hm AA-type accu’s.

Wanneer de grip aan een 30D is gemonteerd kan het originele batterijklepje van de camera in de grip worden opgeslagen. De camera wordt groter waardoor . . . lees verder.

Fotografiebibliotheek online

Gepost : 2006-11-28 00:51
Mensen die op zoek zijn naar fotoboeken of publicaties over/van fotografen kunnen vanaf nu terecht bij de fotografiebibliotheek, een samenwerkingsverband van het Nederlands Fotomuseum, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Foam, Huis Marseille, Spaarnestad Photo en Noorderlicht.

Met verschillende (eenvoudige of geavanceerde) zoekmethoden . . . lees verder.

Lightzone 2.0 upgrade

Gepost : 2006-11-22 15:35
LightZone 2.0 van LightCrafts, Inc combineert op unieke wijze de beproefde principes van het zone systeem van Ansel Adams met het gemak en de nauwkeurigheid van digitale techniek. Met LightZone 2.0 is het bijzonder eenvoudig specifieke helderheden in de toonschaal te verleggen, zowel op een geheel beeld als op bepaalde delen van een beeld; net zo eenvoudig als doordrukken en tegenhouden onder de ve . . . lees verder.

8 Gigybyte SDHC kaart van Toshiba

Gepost : 2006-11-21 16:03
Toshiba kondigt de eerste 8 Gigabyte SDHC geheugenkaart aan. De nieuwe Class 4 SDHC geheugenkaart zal een lees- en schrijfsnelheid hebben van minimaal 4MB/Sec. Met deze snelheid is de kaart uitermate geschikt voor het opslaan van grote foto bestanden en videobeelden. De 8 Gigabyte SDHC geheugenkaart zal beschikbaar komen vanaf januari 2007. Over de prijs is nog niets bekend.

Specificaties:

N . . . lees verder.
Het is de Italiaanse politie en privé ordediensten gelukt om de pers weg te houden van het huwelijk van Tom Cruise en Katie Holmes. De twee filmsterren zijn op 18 november in het Italiaanse stadje Bracciano met elkaar getrouwd maar wilden daar absoluut geen pers bij hebben. Om te voorkomen dat de fotografen en cameramensen toch foto’s konden nemen werd de gehele omgeving van het kasteel waar het . . . lees verder.

Fotomodel sterft aan Anorexia

Gepost : 2006-11-17 03:11
Het Braziliaanse fotomodel Ana Carolina Reston is in Sao Paulo op 21 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Anorexia. Ana Carolina Reston stond onder contract bij ondermeer Ford, Elite en L’Equipe nadat ze op 13 jarige leeftijd was ontdekt tijdens een modellenwedstrijd. Reston maakte tot op het laatst nog fotoreportages voor Armani. Volgens Lica Kohlrausch, eigenaresse van L’Equipe was e . . . lees verder.
Nikon heeft een nieuwe (geupdate versie) 18-55mm AF-S lens op de markt gebracht die als standaard lens zal worden geleverd op de Nikon D40 digitale spiegelreflex. De lens heeft een opbouw uit 7 glas elementen verdeeld over 5 groepen en heeft een diafragmabereik van F3.5-5.6 tot F38. De lens is natuurlijk ook los leverbaar en zal dan voor 179,00 euro van eigenaar verwisselen.

Het verschil tussen . . . lees verder.

Nikon SB-400 budget flitser

Gepost : 2006-11-16 23:20
Nikon heeft naast de D40 camera ook een budget model flitser op de markt gebracht. De SB-400 is een compacte i-TTL flitser met een richtgetal 30 op ISO 200. De flitser is in hoogte te verstellen zodat u er mee kunt bouncen, maar hij is niet zijwaarts draaibaar voor bouncen in de portretstand.

De flitser heeft instellingen voor anti rode ogen flitsen en trage synchronisatie en heeft een openings . . . lees verder.

Olympus Zuiko 40-150mm F/4.0-5.6

Gepost : 2006-11-13 15:27
Olympus Imaging Corp. heeft bekend gemaakt dat per 23 november 2006 zal worden begonnen met de distributie van de 40-150mm F/4.0-5.6 lens. De eerste lenzen zullen worden uitgeleverd in Japan en ongeveer een maand later zullen ze ook in andere landen te koop zijn.

Voor meer informatie (de technische specificaties) klikt u hier . . . lees verder.

Femke Halsema (Groen Links) bloot?

Gepost : 2006-11-13 14:55
Op het internet, maar zeker ook binnen de burelen van Groen Links is men zeer ontdaan over een fotomontage die Femke Halsema moet voorstellen. De foto werd verspreid door Hans Smolders, de vroegere chauffeur van Pim Fortuyn die zelf momenteel kandidaat 2e kamerlid is voor de partij ÉenNL (De partij die eerder het nieuws haalde door met een gestolen foto van een fotostock bureau haar internetsite t . . . lees verder.

NVF in protest tegen politieoptreden

Gepost : 2006-11-13 14:11
De NVF/NVJ heeft protest aangetekend tegen het politieoptreden van afgelopen 7 november. Politieagenten hielden die dag een aantal fotografen op afstand tijdens het ontruimen van Fort Pannerden. De fotografen, die allen waren voorzien van een geldige politieperskaart, mochten niet dichterbij komen dan een aantal kilometer van het te ontruimen object terwijl een door de politie uitgekozen defensie f . . . lees verder.

Waarschuwing !!! Namaak geheugenkaarten

Gepost : 2006-11-12 18:17
WAARSCHUWING !!!

Op veilingsites zoals eBay staan namaak Sandisk Ultra II geheugenkaarten die niet voldoen aan de eisen zoals Sandisk die stelt aan haar producten. Het gaat om namaak geheugenkaarten die er redelijk hetzelfde uitzien als originele Sandisk ultra II kaarten. De namaak geheugenkaarten hebben in sommige gevallen niet eens de capaciteit die er op vermeld staat en bieden geen van allen . . . lees verder.
Tokina brengt binnenkort in Engeland de nieuwe 10-17mm Fisheye lens uit die een half jaar geleden al werd geïntroduceerd in Japan. De lens is specifiek gemaakt voor digitale spiegelreflexen en komt beschikbaar als Nikon F mount en Canon mount. Op een digitale camera levert de lens een “field of view” van 180 graden. Een speciale coating op de lens zorgt er voor dat stipjes van waterdruppels of . . . lees verder.

Filmpje Pentax K10D

Gepost : 2006-11-07 23:00
Pentax heeft een filmpje online gezet met informatie over de K10D digitale spiegelreflex camera. Het filmpje is te zien als u op lees verder klikt. Bijzonder aan de camera is dat deze middels rubber afdichtingen dermate goed beschermt is dat Pentax claimt dat de camera ook tijdens hevige regenval of in stoffige omgevingen gebruikt kan worden, iets wat fotojournalisten wel zal bekoren.
. . . lees verder.

Fuji Velvia 50 blijft bestaan

Gepost : 2006-11-07 16:42
Er is eindelijk duidelijkheid over het voortbestaan van Fujifilm Velvia 50 film. Er doken steeds meer geruchten op dat de productie van deze beroemde film een herstart zou maken maar dan in een gewijzigde samenstelling. Fujifilm is er gelukkig toch in geslaagd om de juiste grondstoffen voor de emulsie te bemachtigen want Velvia 50 komt terug in ongewijzigde samenstelling.

Velvia 50 film is beroe . . . lees verder.
Persfotografen in Polen is verboden om nog en profil foto’s te nemen van de Poolse premier Jaroslaw Kaczynski, dat heeft de voorlichtingsdienst van de Poolse regering bekend gemaakt. Volgens een regeringswoordvoerder gaat het niet om ijdelheid van de premier zelf maar is het “Simpelweg niet nodig” de premier van de zijkant te fotograferen. Fotografen denken daar echter anders over. De onderki . . . lees verder.

Nikon D40 specificaties

Gepost : 2006-11-05 16:43
UPDATE: Nikon’s meest geruchtmakende camera van het moment is wel de D40. Toen een paar weken geleden de foto’s van deze camera inclusief specificaties op het internet verschenen leek de hele fotowereld het nog maar over een ding te hebben, de nieuwe Nikon. Natuurlijk waren deze specificaties niet per ongeluk gelekt, deze strategie wordt al jaren gebruikt en werkt . . . lees verder.

Fotograaf eist schadevergoeding Samir A.

Gepost : 2006-11-02 23:48
Fotograaf Oscar Flos eist 418 euro van terreurverdachte Samir A omdat deze de fotograaf op de grond gooide toen hij in April van dit jaar vrij kwam na negen maanden gevangenisstraf. Flos stond buiten de rechtbank en wilde foto’s maken van Samir A toen deze op vrije voeten kwam. A. reageerde hierop woest en sloeg Flos tegen de grond waarbij volgens de fotograaf zijn camera beschadigd raakte. Het b . . . lees verder.

Nikon D40 DSLR op komst.

Gepost : 2006-11-02 22:42
Op verschillende forums duikt informatie op over een nieuwe digitale spiegelreflex van Nikon. Het zou gaan om een 6.1 megapixel camera die alleen gaat werken met Nikon AF-S lenzen omdat er in de body geen motor is opgenomen voor het scherpstellen. De Nikon D40 zou niet ingezet worden als vervanger van de D50 camera maar als nieuw instap model voor een zeer concurrerende prijs (volgens geruchten 299 . . . lees verder.

Photostart, de fotografie agenda

Gepost : 2006-11-01 21:43
Met ingang van 1 November is het Internet een nieuwe fotografie site rijker. Het Nederlands Fotomuseum, Photoq en de Fotografenfederatie hebben namelijk samen een site ontwikkeld die als centrale agenda zal dienen voor fotografen in Nederland. De site biedt een agenda, nieuws en zelfs een overzicht van bijvoorbeeld uitzendingen op de radio waarin . . . lees verder.

Update Adobe Camera RAW plug-in naar v3.6

Gepost : 2006-11-01 21:07
Adobe heeft een update uitgebracht van de RAW converter zodat ook de nieuwste modellen camera’s weer worden ondersteund. In totaal zijn er 13 nieuwe camera modellen toegevoegd en daarmee biedt Adobe Photoshop nu ook ondersteuning voor RAW bestanden uit de volgende camera’s.
. . . lees verder.

Toekomst Velvia 50 nog onzeker

Gepost : 2006-11-01 20:21
Fujifilm reageert niet op de geruchten dat het bedrijf problemen heeft met de productie van Velvia 50 film. Velvia 50 film is een ISO 50 film die zeer geliefd is onder landschapsfotografen. Het productieprobleem zou zijn ontstaan toen een van de grondstoffen waarmee de emulsie gemaakt wordt slecht leverbaar bleek te zijn. Al snel doken er geruchten op waarin werd gesuggereerd dat er een nieuwe Velv . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (84 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (358 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (458 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (462 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (462 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (495 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (519 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (574 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (602 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (633 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?