Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief

Nikon D80 en D40 firmware update

Gepost : 2007-01-31 09:40
Nikon heeft de firmware van de Nikon D80 en D40 camera’s geüpdate naar versie 1.01. Dit geldt voor zowel de A als de B firmware in de camera’s

De veranderingen bij de Nikon D80 zijn:

• Het elektronische analoge belichtingsdisplay wordt getoond in de viewfinder als de helderheid van het te fotograferen object buiten het dynamische bereik van de camera ligt. Dit gebeurt in de S (S . . . lees verder.

Uiterlijk Google Afbeeldingen veranderd

Gepost : 2007-01-31 08:59
Wie net als ons regelmatig zoekt op Google zal gemerkt hebben dat er een verandering is gemaakt in het uiterlijk van de afbeeldingen zoekmachine. Waar het voorheen meteen in een oogopslag duidelijk was hoe groot een afbeelding was moet nu eerst met de muis over de afbeelding heen bewogen worden. Deze verandering zal met name voor mensen die regelmatig afbeeldingen zoeken om te gebruiken erg lastig . . . lees verder.

Kate Moss te oud voor Rimmel?

Gepost : 2007-01-30 13:42
Het wereldberoemde topmodel Kate Moss wordt te oud voor het vak. Rimmel, een van haar opdrachtgevers, dreigt ze kwijt te raken omdat ze haar te oud vinden worden. Het merk is gericht op een jonge doelgroep en daar behoort Kate niet meer toe. De bazen bij Rimmel zijn op zoek naar een jonger model om het merk weer een fris en jong gezicht te geven. Volgens geruchten zouden in het geheim al met divers . . . lees verder.

Fotofestival Naarden

Gepost : 2007-01-30 13:17
Het Epson Fotofestival Naarden zal dit jaar worden geopend door niemand minder dan Prinses Margriet. Het festival zal worden gehouden van 17 mei tot en met 10 juni 2007 en het is de tiende keer dat het festival de vestigingsstad aandoet.

Onder de Titel Emoticon (een symbool dat in de chatwereld veel gebruikt wordt om met weinig woorden toch een gevoel uit te drukken) brengt het festival vijf the . . . lees verder.

Metadata edit tool van Microsoft

Gepost : 2007-01-25 23:51
Microsoft heeft een mooi stuk gereedschap uitgebracht waarmee mensen zonder enige kennis van een fotobewerking programma toch de Metadata kunnen invullen in hun foto’s. Eerst maar even een korte uitleg wat metadata is:

Metadata is extra informatie die in een foto is opgenomen. Het fotobestand bevat dus niet alleen een de afbeelding die men kan bekijken maar ook extra informatie zoals welke cam . . . lees verder.

Firmware update Pentax K10D

Gepost : 2007-01-23 10:47
Pentax heeft een firmware update uitgebracht voor de K10D digitale spiegelreflex camera. De update (versie 1.10) betreft verbeteringen en uitbreidingen in de draadloze flitser aansturing, een verfijning in de ISO en belichtingstijd controle en een verbetering in de kwaliteit van de afbeeldingen wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een lange belichtingstijd.

In detail:

• De ingebouwde flits . . . lees verder.

Canon 40D en EF 800mm f/5.6 nieuws

Gepost : 2007-01-23 10:10
Canon heeft gisteren (per ongeluk?) een stukje laten zien van een productie website over de nieuw te introduceren EOS D40 camera. Geen groot nieuws want het is al langer bekend dat deze camera er aan zit te komen maar het is wel prettig om te weten dat het niet lang meer gaat duren voor hij er werkelijk zal zijn.

Ander leuk nieuws, waarvan nog geen bevestiging is, is het lekken van een stukje we . . . lees verder.

Open dag Ned. Ver. voor Stereofotografie

Gepost : 2007-01-17 09:16
Persbericht: Op zaterdag 31 maart 2007 vindt de groots opgezette Open Dag 2007 van de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie - NVvS plaats. Een dag waar bezoekers en deelnemers kunnen kennismaken met de wereld in en achter de digitale stereofotografie. Professionele beoefenaars van de stereofotografie en andere vormen van driedimensionale digitale beeldtechnieken tonen de mogelijkheden . . . lees verder.

Sony CompactFlash geheugen

Gepost : 2007-01-16 14:17
Sony Recording, Media & Energy (RME) heeft aangegeven de CompactFlash markt te gaan betreden. Het bedrijf doet dit omdat ze nu ook een camera hebben die met CF geheugen werkt (en een tweede camera zal dit jaar volgen). De geheugenkaarten die het bedrijf gaat leveren hebben 66x en 133x schrijfsnelheden en komen op de markt met capaciteiten variërend tussen 1GB en 4GB. De eerste Sony CompactFlas . . . lees verder.

Video interview Joost v/d Broek

Gepost : 2007-01-16 14:16
Joost van den Broek is uitgeroepen tot fotojournalist van het jaar. De Volkskrant heeft om die reden een video interview gehouden met de fotograaf die wordt bestempelt als de meest klassieke fotograaf van de Zilveren Camera. In het interview komen o.a. de humor en somberheid van de foto’s van Joost van den Broek aan bod. . . . lees verder.

Fujifilm producten voor de S5 Pro

Gepost : 2007-01-13 09:28
Fujifilm heeft aangekondigd dat de S5 Pro zal worden geleverd inclusief Pantone Huey voor het kalibreren van de monitor. Tevens heeft het bedrijf aangekondigd dat er een WiFi zender komt die tevens voorzien is van een netwerk stekker waarmee de camera in een netwerk gehangen kan worden zodat foto’s direct op het netwerk beschikbaar zijn. Als laatste nieuwtje heeft Fujifilm aangekondigd dat er een . . . lees verder.

Forte Photographic is niet meer.

Gepost : 2007-01-13 09:10
In een open brief aan de klanten heeft het bedrijf Forte, opgericht door Goerge Eastman en later samengegaan met Eastman Kodak, aangegeven te zullen stoppen te bestaan. Het bedrijf dat voornamelijk zwart/wit fotopapier maakt kan economisch niet meer op eigen benen staan en heeft geen investeerders kunnen vinden om de zaak open te houden. De digitalisering in de fotografie is het bedrijf daarmee no . . . lees verder.

Nikon D40 gecertificeerd voor Vista

Gepost : 2007-01-10 17:52
De Nikon D40 digitale spiegelreflex camera is de eerste camera van het bedrijf met een Windows Vista certificering. Het gebruik van de Nikon D40 i.c.m. Windows Vista zal betekenen dat de gebruiker makkelijk foto’s kan organiseren en delen met andere computergebruikers. De combinatie moet volgens het Nikon Persbericht garant staan voor de hoogst haalbare kwaliteit afbeeldingen. . . . lees verder.
Bij het vergelijken van verkoop aantallen tussen verschillende digitale spiegelreflex aanbieders blijkt dat Nikon in Japan voor het eerst sinds lange tijd meer DSLR camera’s verkoopt dan Canon. De best verkochte DSLR camera is de Canon EOS 400D, maar in de top 10 van best verkochte modellen staan maar drie Canon camera’s die samen goed zijn voor een marktaandeel van 33.1% terwijl Nikon vier cam . . . lees verder.

Kalibreerbare belichtingsmeter van Sekonic

Gepost : 2007-01-10 12:42
Sekonic heeft een nieuwe lichtmeter in de DigitalMaster lijn uitgebracht. De Sekonic L-758DR is een lichtmeter die deels te vergelijken valt met zijn kleine broertje de L-558R maar bovendien als eerste lichtmeter ter wereld ook te kalibreren is met de camera waarvoor hij wordt gebruikt.

Het is een bekend gegeven dat opnamechips van digitale camera’s niet precies dezelfde lichtgevoeligheid hebb . . . lees verder.

Goedkoop kleur kalibreren

Gepost : 2007-01-10 11:42
Op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas toont Pantone de Huey, een klein en goedkoop apparaatje om monitoren (beeldbuis en TFT) op kleur te kalibreren. De werking van het apparaat is vrij eenvoudig. U sluit de Huey aan, doorloopt de software waarbij u een aantal maal het apparaatje tegen de bovenrand van uw beeldscherm moet houden en daarna plaatst u de Huey in zijn houder zodat hij cont . . . lees verder.

Nieuwe Sony DSLR in aantocht

Gepost : 2007-01-09 11:38
Sony heeft op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas een nieuwe digitale spiegelreflex camera aangekondigd. Veel is er nog niet bekend over de nieuwe Sony DSLR, maar in het verleden waren er al geruchten over een professioneler model dat meer gericht zou zijn op de fotojournalisten en semi professionele amateurs. Opvallend genoeg werd er niet gesproken over een uitbreiding van het lenzen a . . . lees verder.
Foto’s ter bestrijding van winkeldiefstal.

De politie van Flevoland is als tweede korps in Nederland na Deventer begonnen met het uitdelen van posters met daarop foto’s van veelplegers van winkeldiefstal. De bedoeling van de posters is dat winkeliers de veelplegers kunnen herkennen en zo zodoende beter in de gaten kunnen houden. In het Lelycenter, een Winkelcentrum in Lelystad, zijn de eerst . . . lees verder.

Zilveren Camera 2006

Gepost : 2007-01-08 15:02
update onderaan dit bericht !
De Zilveren Camera 2006 is gewonnen door Laurens Aaij. De Zilveren Camera is de prijs voor de beste nieuwsfoto van het jaar en wordt gegeven door de vereniging van fotojournalisten. Aaij maakte een foto van de groep paarden die door het water waren ingesloten in het Friese Marum. De Canonprijs, een aanmoedigingsprijs die gelijk met de Zil . . . lees verder.
Tijdens de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas doen de fabrikanten van geheugenkaarten flink hun best om elkaar naar de loef te steken. Geheugenkaarten worden voornamelijk groter in capaciteit, sneller en vooral goedkoper.

Lexar komt met de aankondiging van de nieuwe 8GB Jumpdrive Secure II en Jumpdrive Firefly. De grote Jumpdrives moeten zich gezien hun prijs vooral bewijzen in de zake . . . lees verder.

Introductie Fujifilm S5 Pro in Engeland

Gepost : 2007-01-08 10:31
De langverwachte Fujifilm S5 Pro zal voor het eerst in Engeland te zien en proberen zijn tijdens de SWPP Convention (Society of Wedding and Portrait Photographers) die van 12 tot 14 januari 2007 in Londen wordt gehouden. De introductie van de Fujifilm S5 Pro camera had eerder vertraging opgelopen door onvoorziene problemen in zowel de soft- als hardware. Bezoekers van de beurs kunnen op stand 176-1 . . . lees verder.

Het Kodak moment komt terug

Gepost : 2007-01-08 09:02
Kodak is continue bezig om verbeteringen door te voeren. De nieuwe reclamecampagne op YouTube is daar slechts een onderdeel van. Onder het mom van, “Mensen willen meer Kodak momenten”, maakt het bedrijf steeds betere digitale camera’s. Voor de toekomst is Kodak bezig met het ontwikkelen van biometrische technieken zodat camera’s automatisch gezichten, gras en andere objecten kunnen herkenne . . . lees verder.

Kodak en Sony leggen ruzie bij

Gepost : 2007-01-03 21:36
De Amerikaanse fabrikant van fotoapparatuur Eastman Kodak en het Japanse elektronicaconcern Sony hebben een langslepende ruzie over vermeende patentbreuk bijgelegd. Dat hebben beide concerns woensdag bekendgemaakt.

Kodak klaagde Sony in 2004 aan. Volgens de Amerikanen maakte
Sony gebruik van technologie die door het Amerikaanse bedrijf was ontwikkeld en waarop een patent rustte. Kodak eiste d . . . lees verder.

"Ditjes" en "Datjes" van Nikon

Gepost : 2007-01-03 18:19
PERSBERICHT:
Nikon en Crumpler ontwikkelen samen twee exclusieve
en ultracoole tassen voor spiegelreflex- camera’s.

Lijnden, 03 januari 2007- Nikon en de toonaangevende Australische tassenfabrikant Crumpler hebben hun krachten gebundeld om voor eigenaren van een spiegelreflex- camera twee speciale tassen te ontwikkelen.

De eerste vruchten van deze samenwerking zijn de ultracoole Nik . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (84 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (358 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (458 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (462 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (462 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (495 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (519 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (574 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (602 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (633 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?