Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief

Minister Bos daagt weekblad voor rechter

Gepost : 2007-03-31 05:35
Minister Wouter Bos van Financiën daagt weekblad Weekend voor de rechter omdat het weekblad foto’s van hem en zijn kinderen heeft gepubliceerd. Na afloop van de ministerraad op vrijdag 30 maart 2007 zei de PvdA-bewindvoerder te accepteren dat hij een bekende Nederlander is, maar hij vindt niet dat dit ook geldt voor zijn kinderen.

Wouter Bos vindt het publiceren van de foto’s een inbreuk op . . . lees verder.

Canon update DSLR software

Gepost : 2007-03-31 04:11
Canon heeft updates gepost voor vrijwel alle software die standaard wordt meegeleverd met Canon Digitale spiegelreflex camera’s. Naast deze serie updates heeft het bedrijf ook een RAW codec voor Vista uitgebracht waardoor het eerder beschreven RAW probleem met Windows Vista is opgelost. (betrof het bewerken van EXIF informatie in een RAW bestand).

De programma’s die een update gehad hebben z . . . lees verder.
Ansmann Energy heeft twee batterijgrips aangekondigd voor Nikon camera’s. Het gaat om een grip voor de D80 camera die is voorzien van een ontspanknop en de functiewielen om diafragma en sluitertijd te bedienen alsmede om een scherpgesteld punt inclusief instellingen vast te houden. De grip is voorzien van een 3600mAh accupack waardoor het mogelijk is ongeveer 5000 foto’s te maken op een lading. . . . lees verder.

President Sony praat over nieuwe Alpha's

Gepost : 2007-03-29 14:12
De president van Sony Europe, Fujio Nishida heeft tijdens een persconferentie in Rhodes (Griekenland) gesproken over de twee Alpha modellen die Sony voor het eerst liet zien tijdens de PMA show in Las Vegas. Volgens Nishida zullen de twee nieuwe modellen de positie van Sony in de DSLR markt aanzienlijk verstevigen.

Nishida vervolgde door te zeggen dat Sony door de twee nieuwe camera een breder . . . lees verder.

Sigma SD-14 software ook voor SD-9 & SD-10

Gepost : 2007-03-29 11:43
Sigma heeft aangekondigd dat de laatste versie van Pro Photo RAW, de software die standaard wordt meegeleverd met de SD-14 digitale spiegelreflex camera, ook beschikbaar zal komen voor gebruikers van de SD-9 en SD-10 camera’s.

Versie 2.2 (Mac) en 3.0 voor de PC zullen begin april te downloaden zijn vanaf de Sigma website. Het verschil tussen deze software en eerdere software die is uitgekomen . . . lees verder.

Zomertijd

Gepost : 2007-03-24 16:51
Het is weer bijna zover!

Elke laatste zondag van maart gaat de klok weer één uur vooruit.
Vergeet dus niet uw klok in uw camera één uur vooruit te zetten want anders kan u mogelijk problemen krijgen met het archiveren van foto’s.
Er zijn gelukkig ook camera's waarvan zomer- en wintertijd automatisch ingesteld wordt. Het kan dus zijn dat u helemaal niets hoeft te doen. Ons advies is . . . lees verder.

Canon presenteert iMAGE GATEWAY

Gepost : 2007-03-23 13:35
Canon presenteert de nieuwe en uitgebreide versie van CANON iMAGE GATEWAY – de gemakkelijkste manier voor geregistreerde bezitters van een product van Canon om foto’s online op te slaan, te delen en te printen. Deze exclusieve service van Canon biedt tal van nieuwe functies en gepersonaliseerde inhoud om leden alles uit hun foto’s te laten halen.

“De nieuwe CANON iMAGE GATEWAY biedt bezi . . . lees verder.

Dixons verkoopt fotografie opleidingen

Gepost : 2007-03-23 11:46
Winkelketen Dixons, in handen van Dexcom Holdings, heeft een aantal opleidingen van de Leidse Onderwijs Instelling (LOI) in haar pakket opgenomen. Het betreft LOI opleidingen die verband houden met de producten die Dixons in haar winkels verkoopt, zoals een cursus digitale fotografie (9 maanden) of een cursus beeldbewerking (4 maanden). Klanten die een cursus bij Dixons kopen krijgen 10% korting op . . . lees verder.

Geen Vista update Adobe Photoshop CS2

Gepost : 2007-03-20 23:55
Adobe Systems heeft bekend gemaakt dat er geen Vista update zal komen voor Photoshop CS2. Deze mededeling ligt in lijn met het eerdere besluit om Photoshop CS2 niet compatibel te maken met de Apple computers die draaien op een Intel processor.

Op 27 maart 2007 zal Adobe officieel met de opvolger, Photoshop CS3, op de markt komen die uiteraard wel compatibel is met Windows Vista en alle processor . . . lees verder.

Fujifilm S5 firmware update

Gepost : 2007-03-20 09:57
Fuji heeft een update uitgebracht voor de firmware in de Finepix S5 Pro camera. De nieuwste firmware heeft als versienummer 1.04 en behandeld een aantal witbalans problemen. De firmware update komt op de dag dat Fujifilm Nederland de eerste camera's uitlevert aan de handel waardoor het even de vraag is of de Nederlandse camera's al voorzien zijn van de nieuwste firmware. Een medewerker va . . . lees verder.

Canon wijst op gevaar imitatie accu's

Gepost : 2007-03-18 10:55
Canon waarschuwt gebruikers van imitatie batterijen voor de gevolgen die kunnen ontstaan. Tijdens de PMA beurs in Las Vegas toonde het bedrijf verschillende ontplofte accu’s die als goedkoper imitatie product waren gekocht. Gebruikers kiezen vaak voor de imitatie accu’s vanwege de prijs, die lager ligt dan de prijs voor een originele batterij.

Navraag bij een deskundige op het gebied van bat . . . lees verder.

Optimus programeerbare toetsenborden

Gepost : 2007-03-17 12:02
Gebruikers van Photoshop en andere Adobe producten weten vaak al lang dat er speciale toetsenborden bestaan, zodat de gebruiker niet alle sneltoetsen uit het hoofd hoeft te leren. Een nadeel van dit soort toetsenborden is echter dat de gewone letters er niet op staan of dat je als gebruiker niet het ideale toetsenbord hebt als je van meer dan een toepassing gebruik wilt maken.

Art. Lebedev Studi . . . lees verder.

ACDSee 9 fotomanager voor Windows Vista

Gepost : 2007-03-15 14:16
ACD Systems heeft ACDSee 9 voor Windows Vista aangekondigd. De ACDSee foto manager staat al jaren aan de top als veelgebruikte foto manager voor semi professionals en amateur gebruikers en is ideaal te gebruiken om in een grote hoeveelheid foto’s de juiste terug te vinden.

ACDSee 9 zal beschikbaar komen in de volgende talen: Engels, Nederlands, Duits en Frans voor de prijs van $ 39,99 US-Dolla . . . lees verder.

Foto Corbijn levert recordbedrag op

Gepost : 2007-03-14 23:31
Een foto van Clint Eastwood gemaakt door de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn heeft bij een veilig het recordbedrag van 18.000 euro opgeleverd. De veiling vond plaats in Amsterdam bij veilinghuis Sotheby’s. Nog nooit eerder is er voor een foto van Corbijn meer betaald. De foto werd gekocht door een Russische koper.

Het portret van Clint Eastwood is uit 1994 en was van tevoren geschat op een . . . lees verder.

Sony bevestigd komst nieuwe DSLR's

Gepost : 2007-03-14 17:11
Sony heeft middels een email laten weten dat het bedrijf inderdaad van plan is binnen dit kalenderjaar met een opvolger te komen voor de Alpha 100. Eerder deze week liet het bedrijf tijdens de PMA beurs in Las Vegas al twee mockup modellen zien die als opvolger moeten komen. Het betreft een professioneel model en een consumenten model, maar welke van de twee er voor dit jaar geplant staat is vooral . . . lees verder.

Thuiskopie heffing geheugenkaarten

Gepost : 2007-03-13 16:59
De politiek lijkt te struikelen over de voorgestelde thuiskopie heffing van 15 cent op geheugenkaarten en USB sticks. Volgens de stichting “De Thuiskopie” is het logisch een dergelijke kopieerheffing in te voeren omdat, volgens haar zeggen, 25 procent van deze mediadragers zou worden gebruikt voor het kopiëren van data, zonder daarvoor te betalen.

Vandaag vroeg Kees Vendrik, Tweede kamer-li . . . lees verder.

Kodak Gold 200 film vernieuwd

Gepost : 2007-03-13 15:38
Eastman Kodak Company heeft een nieuwe versie aangekondigd van de beroemde Gold 200 film. De nieuwe film zal voornamelijk helderdere kleuren kunnen opnemen terwijl de saturatie, de kleur accuratesse en de scherpte hetzelfde blijven. Ook geeft het bedrijf aan dat de nieuwe film een stop aan snelheid wint waardoor de film een groter dynamisch bereik heeft. Door deze verbeteringen claimt Kodak dat dez . . . lees verder.

De bodyguards van DiCaprio zijn maandagavond slaags geraakt met journalisten en fotografen. DiCaprio was in Israël op bezoek en bezocht samen met zijn vriendin Bar Refaeli de tunnelstelsels bij de Westelijke muur, die bekend staat als de klaagmuur. Juist toen ze de tunnelstelsels wilde verlaten werden ze opgewacht door de journalisten en fotografen. Daarop ontstond een opstootje waarbij meerdere . . . lees verder.

Nieuws van Sony: 2 nieuwe Alpha DSLR's

Gepost : 2007-03-09 13:43
Groot nieuws op de Sony stand van de PMA beurs in Las Vegas. In een plexiglas box op de stand worden twee camera’s getoond die nog niet in eerder in het openbaar te zien waren. De twee modellen zijn dan ook nog niet uitontwikkelt maar zijn concept camera’s. Als Sony de lijn volgt die eerder ook door andere camera producenten zoals Olympus werd gevolgd dan zal er aan het uiterlijk van de camera . . . lees verder.

Nikon trekt stekker uit View Pro software

Gepost : 2007-03-09 02:58
Nikon heeft aangegeven te zijn gestopt met de ontwikkeling van View Pro, de lichtgewicht foto browser die al op 21 februari van het vorige jaar was aangekondigd. De reden die Nikon aangeeft is dat de ontwikkelingen op foto browser gebied zo snel gaan dat Nikon View Pro eigenlijk al was verouderd nog voor het op de markt kwam. Insiders vertellen dat de grote concurrent Picasa, de gratis software van . . . lees verder.

Sigma 200-500 f/2.8

Gepost : 2007-03-09 02:28
Sigma heeft met veel trots een beest van een lens aangekondigd, de Sigma 200-500mm f/2.8, met andere woorden een ultra telezoom die enorm lichtsterk en dus snel is. Alsof dit nog niet bijzonder genoeg is levert Sigma er al standaard een 2x extender bij zodat de brandpuntsafstand met een factor 2 omhoog gaat tot 400-1000mm f/5.6

Op een LCD display op de lens kan worden afgelezen op welke brandpun . . . lees verder.

Adobe Photoshop CS3 Extended

Gepost : 2007-03-09 00:30
Adobe Systems Inc. Heeft op de PMA beurs in Las Vegas bekend gemaakt dat het op 27 maart te lanceren software pakket Photoshop CS3 zal worden geleverd in 2 versies. De eerste versie zal de standaard zijn en komt overeen met de Beta release die eerder al was uitgegeven. Deze standaard versie is de logische opvolger van Photoshop CS2 en is voornamelijk bedoeld voor 2 dimensionaal fotowerk.

De ande . . . lees verder.

Firmware update Pentax K10D versie 1.11

Gepost : 2007-03-06 18:42
Pentax heeft een nieuwe firmware update uitgebracht voor de K10D. De nieuwe software heeft als versienummer 1.11 en is te downloaden via ons Downloads menu.

De firmware versie 1.11 lost de volgende problemen op (t.o.v. versie 1.10):
• RAW files worden beter behandeld wanneer gebruik wordt gemaakt van meervoudige . . . lees verder.

Tamron gestabiliseerde 28-300mm lens

Gepost : 2007-03-06 17:20
Tamron komt voor de PMA met haar eerste lens die is uitgevoerd met VC (Vibration Compensation), Tamron’s eigen antwoord op de groeiende vraag naar ingebouwde beeldstabilisatie in lenzen.

De Tamron AF28-300mm f/3.5-6.3 XR Di VC LD Aspherical (IF) Macro zoom is een lens die geschikt is voor zowel fullframe als camera’s met een APS-C of DX formaat sensor, dus geschikt voor alle type digitale Ni . . . lees verder.
Na de lancering van de Beta versie van Adobe Photoshop CS3 in December 2007 heeft Adobe nu bekend gemaakt dat de officiële lanceringdatum voor de finale versie is vastgesteld op 27 maart 2007. Adobe zal de lancering van het pakket vieren met een groot feest dat live wordt uitgezonden als webcast. Mocht u naar het feest toe willen, het wordt gehouden in New York City en begint om 09:30 Nederlandse . . . lees verder.

Olympus P-1 aankondiging

Gepost : 2007-03-06 09:08
Olympus heeft afbeeldingen vrijgegeven van de opvolger van de E-1. De nieuwe camera die later dit jaar geïntroduceerd wordt zal naar alle waarschijnlijkheid de P-1 gaan heten en een 10 megapixel professionele camera worden met een live preview van de sensor op het uitklapbare scherm op de achterzijde van de camera.

Op de foto’s is duidelijk te zien dat de grip niet vast op de behuizing zit ma . . . lees verder.

Nikon D40x Specificaties

Gepost : 2007-03-06 07:48
Nikon’s kleinste digitale spiegelreflex camera, de D40, heeft er een groot broertje bij gekregen. De D40x is een camera gericht op de consument die de overstap maakt van een compact camera naar de eerste spiegelreflex, maar dan wel meteen een spiegelreflex waar je alles mee kunt.

Ten opzichte van de D40 is het belangrijkste verschil wel het aantal pixels, 10,2 miljoen om precies te zijn wat ga . . . lees verder.
Nikon Corporation kondigt met trots het AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200mm f/4-5.6G IF ED objectief aan, een compact en licht 3.6x zoom objectief dat is uitgerust met een keur aan moderne optische technologieën, zoals vibratiereductie (VR), een Nikon ED-glaselement en een Silent Wave Motor (SWM). De lens is ontworpen voor gebruik met de D80, D40 en de nieuwe D40x camera’s en biedt uitstekende prest . . . lees verder.

Lenzen en een teleconverter van Olympus

Gepost : 2007-03-05 02:29


LET OP!, een nieuwer artikel vervangt dit artikel.

Update, nu met foto's.
Olympus kwam vandaag met veel nieuws over nieuwe producten waaronder de twee nieuwe spiegelreflexcamera’s de E410 en de E-510. Naast de introductie van deze twee camera’s lichtte het bedrijf ook een t . . . lees verder.

Olympus E-510 specificaties

Gepost : 2007-03-04 20:38
De Olympus E-510 is zoals de naam al doet vermoeden de opvolger van de Olympus E-500. De camera beschikt net als de E-500 over een 10 megapixel sensor maar daar houdt de vergelijking voor wat de sensor betreft ook op.

De E-510 is uitgerust met een live-MOS sensor. Dit is een beeldchip die live beeld kan doorgeven naar het TFT scherm op de achterkant van de camera waardoor gebruikers zonder door . . . lees verder.

Olympus E-410 Specificaties

Gepost : 2007-03-04 20:27
De Olympus E-410 is net zoals de E-400 weer extreem klein en toch van alle gemakken voorzien. Zo is er nu de live preview functie, waardoor de fotograaf niet meer verplicht door de zoeker hoeft te kijken. De E-410 is net als andere camera’s uit de E-reeks voorzien van een supersonic Wave filter die er voor zorgt dat stof zich niet kan hechten op de sensor waardoor de gebruiker minder vaak de sens . . . lees verder.

Adobe photoshop komt met online versie

Gepost : 2007-03-02 11:37
Adobe heeft aangekondigd binnen 3 tot 6 maanden te komen met een online versie van het bekende photoshop programma. Volgens de CEO van Adobe, Bruce Chizen, zal het dan gaan om een versie die minder uitgebreid zal zijn dan het bekende photoshop elements, maar die wel gratis te gebruiken zal zijn voor iedereen met een internet aansluiting.

De gratis photoshop variant is onderdeel van een uitgebrei . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (44 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (318 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (418 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (422 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (422 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (455 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (479 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (534 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (562 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (593 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?