Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief

Panasonic Lumix DMC-L10 specificaties

Gepost : 2007-08-30 15:34
Panasonic heeft de tweede DSLR camera aangekondigd tijdens een persconferentie op de IFA show in Duitsland. De jongste telg in het Panasonic DSLR segment heeft een 10.1 megapixel Live MOS sensor meegekregen zoals ook gebruikt wordt in de Olympus E-410 camera maar valt vooral op door het beeldscherm op de achterzijde. Eindelijk is er een merk zo slim om een draaibaar TFT scherm op een DSLR camera te . . . lees verder.

100 handen op de foto

Gepost : 2007-08-28 13:43
Op Donderdag 30 augustus zal fotografe Patricia Steur op het beursplein in Rotterdam live 100 Rotterdamse handen fotograferen en exposeren. De 100 handen zullen afkomstig zijn van toevallig passerende voorbijgangers die worden geselecteerd door een team van medewerkers. De bedoeling is dat er een variatie van lichte, donkere, getatoeëerde, verweerde en gladde handen de revue zal passeren. De gefotografeerde handen zullen direct aan de gevel van . . . lees verder.

Katja zegt: Mijn tuin uit.

Gepost : 2007-08-28 00:25
Katja Romer Schuurman heeft een advocaat in de handen genomen omdat ze vindt dat er geen foto’s van haar mogen worden genomen als ze in haar eigen tuin is. Het stel, Katje Schuurman en Thijs Romer, heeft een advocaat aan het werk gezet om hun privésleven te beschermen tegen persfotografen. Volgens RTL Boulevard heeft vooral fotograaf Edwin Smulders regelmatig veel foto’s geschoten van het nieuwe huis in Uitdam met ondermeer hun Katja en haar . . . lees verder.
Beste Consumenten,

We hebben hard gewerkt aan het uitbrengen van de Canon vatting voor de AF28-300mm f/3.5-6.3 XR Di VC zoom lens op 29 augustus 2007 (de datum dat dit objectief in Japan wordt geïntroduceerd)

Helaas moeten we de introductie van dit product uitstellen omdat we tegen technische problemen zijn aangelopen in een onderdeel van het VC (Vibratie Compensatie) mecha . . . lees verder.

Eerste indruk van de Nikon D3 en D300

Gepost : 2007-08-24 10:23
Tijdens de persbijeenkomst in de Amsterdamse Rembrandtoren hebben wij kort de kans gehad even de nieuwe D3 en D300 camera’s in onze handen te houden. Na een korte introductie over de camera’s werden er een klein aantal uitgedeeld onder de verzamelde fotopers en kregen we uitleg over de bijzondere functies in de camera’s. Opvallend hierbij was dat er eigenlijk maar weinig verschillen zitten tu . . . lees verder.

NK Camerawerpen groot succes

Gepost : 2007-08-23 15:01
Op zondag 19 augustus j.l. vond in Hoofddorp het eerste Nederlands Kampioenschap Camerawerpen plaats. Tijdens dit door Olympus georganiseerde evenement deden maar liefst 44 deelnemers een gooi naar de prijzen. Winnaar van dit NK is Nelson Santander die met zijn oude Minolta een afstand wist te overbruggen van maar liefst meer dan 60 meter.

Op zondagochtend 19 augustus vond tijdens het MeerLive- . . . lees verder.
De unieke 14-24mm f/2.8 en de slanke 24-70mm f2.8 AF-S NIKKOR, ontworpen voor digitale fotografie.

Nikon heeft twee Zoom-NIKKOR objectieven aangekondigd. Deze zijn speciaal ontworpen om de geavanceerde nieuwe FX-formaat digitale reflexcamera D3, die vandaag wordt gelanceerd, optimaal te benutten. De objectieven zijn ook volledig compatibel met Nikon's bestaande DX-formaat digitale reflexca . . . lees verder.
De nieuwe NIKKOR superteleobjectieven die vandaag worden gelanceerd, zijn voorzien van een functie voor vibratiereductie, een nano crystal anti-reflectiecoating en een extreem hoge resolutie.

Amsterdam, 23 augustus 2007: Nikon Europe heeft vandaag de introductie aangekondigd van maar liefst drie nieuwe superteleobjectieven met Nikon's exclusieve vibratiereductiesysteem VR II. De AF-S 400mm . . . lees verder.

Nikon D300 12,3 megapixel

Gepost : 2007-08-23 07:51
Nikon heeft vandaag de D300 dSLR camera aangekondigd, een camera die een nieuwe standaard zet voor de prestaties van compacte professionele modellen. De eenvoudig te gebruiken DX-formaat D300 biedt uitstekende beeldkwaliteit, multifunctionele technologieën en een snelle respons. De camera heeft een resolutie van 12,3 megapixels, hetgeen uniek is in deze klasse, een hoge opnamesnelheid van 6 bps, e . . . lees verder.

Nikon D3 12,1 megapixels full-frame

Gepost : 2007-08-23 06:15
Nikon Europe heeft vandaag de Nikon D3 digitale reflexcamera aangekondigd, waarmee een nieuwe standaard wordt gezet in de professionele fotografie.

“Nikon overtreft de concurrentie op alle fronten met de D3, een spraakmakende camera die de professionele fotografie voor altijd zal veranderen”, zei Robert Cristina, Brand Manager van Nikon Professional Products, Europe. “De ongelooflijke sn . . . lees verder.
Conservator Saskia Asser zal op de Uitmarkt in Amsterdam (24 t/m 26 augustus) foto’s van publiek bekijken en proberen hierover zoveel mogelijk gegevens te verzamelen waaruit kan worden afgeleid van wanneer de foto is, wat er op te zien is, enz.

Bezoekers van de uitmarkt met oude foto’s die dit leuk vinden kunnen zich zondag met hun foto’s melden bij de stand van Huis Marseille, waar Saskia . . . lees verder.
Sony Corporation heeft vandaag via een persbericht bekend gemaakt dat het een APS-C formaat CMOS sensor heeft die 12.47 megapixels effectief kan verwerken en deze data kan uitsturen met meer dan 10 beelden per seconde. De CMOS sensor, met de naam “IMX021” zal commercieel worden ingezet in digitale spiegelreflex camera’s van Sony en andere merken (!)

Een belangrijk technisch detail in de se . . . lees verder.

Canon 1Ds mk III specificaties

Gepost : 2007-08-19 22:26
Canon vergroot haar positie in de wereld van de professionele fotografie met de introductie van de 21 Megapixel, 5 beelden per seconde EOS-1Ds Mark III.
Met een nieuw ontwikkelde 35mm volbeeld CMOS sensor produceert Canons nieuwe topmodel onder de digitale SLR camera’s bestanden die overeenkomen met 100 MB ongecomprimeerde 16-bits TIFF’s en daarmee stelt EOS-1Ds Mark III de nieuwe norm in beel . . . lees verder.

Canon 40D Specificaties

Gepost : 2007-08-19 22:26
Canon introduceert vandaag haar nieuwste digitale SLR voor gevorderde amateur- en semi-beroepsfotografen: de EOS 40D. Met een 10,1 Megapixel CMOS sensor, reeksopnamen van 6,5 beelden per seconde, een nieuw ontwikkeld AF systeem en een 3,0” LCD-scherm met Live View Mode laat de EOS 40D een duidelijke vooruitgang zien in zowel prestaties als veelzijdigheid.
De camera is gebaseerd op het nieuwe EO . . . lees verder.

Canon introduceert 3 nieuwe lenzen

Gepost : 2007-08-19 22:25
Naast de 2 nieuwe body’s introduceert Canon ook nog eens 3 nieuw objectieven. Het gaat om de EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS USM, EF-S 55-250 f/4-5.6 IS en de EF 14 f/2.8 L II USM. De 18-55 is vergeleken bij zijn voorgangers aanzienlijk verbeterd door de toevoeging van beeldstabilisatie in het objectief. Ook zit er net zoals in zijn voorganger een USM motor in. De EF-S 18-55 IS USM .is Vanaf november in . . . lees verder.
Canon maakt de introductie bekend van 10 nieuwe PIXMA produkten met fotolabkwaliteit – acht All-in-Ones en twee echte fotoprinters. De PIXMA MP970 vervangt de PIXMA MP810, en is het nieuwe vlaggenschip van de PIXMA All-in-One range. Door de hoogste print- en scankwaliteit in de range te combineren met een Easy-Scroll Wheel en 8,9cm (3.5”) TFT-scherm is het een krachtig fotolab voor digitale en . . . lees verder.
Maandag 20 Augustus zal Canon een aantal nieuwe producten wereldwijd gelijktijdig introduceren. Maar soms lekt er wel eens wat informatie uit. Zoals vandaag.
Waarschijnlijk door een foutje van de site beheerders was het vandaag heel even mogelijk om een pre-order plaatsen op de Canon EOS 1Ds Mark III bij Amazon.com. Volgens Amazon.com is deze 21,1 Megapixel full frame dSLR voor $7,999.99 van u.
N . . . lees verder.

Eisa awards 2007 bekend gemaakt.

Gepost : 2007-08-16 01:12
Net zoals voorgaande jaren zijn ook dit jaar weer de Eisa Awards bekend gemaakt en zijn er sommige verrassende en soms van tevoren verwachten producten gekozen. De Eisa Awards worden gekozen door erkende gespecialiseerde bladen die weten waar ze over praten en oordelen. Dit jaar werd in Barcelona van de achtentwintigste tot dertigste juni al besloten welke producten er zouden gaan winnen en de fabr . . . lees verder.
In Februari 2007 ontvingen wij een eerste persbericht over ZINK Imaging, een bedrijf dat printers zou gaan maken die zonder inktpatronen of inktlinten kunnen printen. Gisteren ontvingen we de berichten dat het bedrijf inderdaad twee prototypen van deze printers heeft. Het eerste model is een draagbare printer die randloze afdrukken van 2x3 inch kan maken op speciaal ZINK papier. De printer werkt op . . . lees verder.

Foto's vanuit de lucht

Gepost : 2007-08-10 11:55
Van 31 augustus 2007 tot en met 24 maart 2008 is in Naturalis de aarde vanuit de lucht te bewonderen. De fototentoonstelling Earthsong bezingt visueel bijzondere plekken op aarde. De luchtfotos van fotograaf (en geoloog) Bernhard Edmaier doen ons versteld staan van de verrassende composities van de planeet die wij bewonen. De beelden zijn vanuit een verbluffend perspectief gefotografeerd.
. . . lees verder.
Olympus heeft een firmware update beschikbaar gesteld voor de Olympus E-410 en E-510 digitale spiegelreflex camera’s. De firmware update (versie 1.2) zorgt voor een snellere en betere afhandeling van de datastroom bij gebruik van UDHC geheugenkaarten.

Over UDHC geheugenkaarten:
UDHC geheugenkaarten kunnen snellere datastromen verwerken waardoor de camera sneller zijn buffergeheugen le . . . lees verder.

Resultaat onderzoek MijnAlbum.nl

Gepost : 2007-08-08 18:59
Mensen met een digitale camera van het merk Canon delen hun foto's vaker dan mensen met een ander merk camera. Maar liefst 29% van alle foto's die gedeeld worden via de grootste online fotodienst van Nederland MijnAlbum.nl zijn met een Canon gemaakt. Dit terwijl 23% van de gebruikers van MijnAlbum.nl een Canon camera bezit. Er worden dus gemiddeld meer foto's gedeeld met een Canon ca . . . lees verder.

Nasa kiest voor Nikon

Gepost : 2007-08-08 08:36
Ruimtevaart organisatie NASA heeft na een aanbestedingsronde gekozen voor Nikon foto apparatuur. De organisatie stelt speciale eissen aan de apparatuur en Nikon kon als enige merk hieraan voldoen, aldus NASA.

In totaal heeft de organisatie 76 Nikon D2Xs camera's besteld met hierop Nikkor 12-24mm en 10.5mm Fish-Eye objectieven. 64 SB-800 flitsers moeten voor de verlichting gaan zorgen en het . . . lees verder.

Bekijk de space shuttle in PhotoSynth

Gepost : 2007-08-08 02:10
Gebruikers van Windows XP (servicepack 2) en Vista kunnen een eerste impressie opdoen van het programma Photosynth van Microsoft. Photosynth maakt het mogelijk om verschillende foto's van een locatie met elkaar te verbinden waardoor een 3D weergave mogelijk wordt. De software herkent zelf gelijkvormige patronen waardoor bij elkaar horende foto's ook zo worden getoond. . . . lees verder.
Een aantal seksueel getinte foto’s van Madonna zijn te koop aangeboden door investeringsmaatschappij Marquee Capital. De foto’s had madonna samen met een aantal liefdesbrieven gestuurd aan haar toenmalige geliefde James Allbright. Madonna probeert de verkoop, die 200.000 dollar moet opleveren, tegen te houden omdat het slechte publiciteit met zich meebrengt en op een ongunstig moment komt. Madonna zit in een proefperiode voor het adopteren va . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (84 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (358 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (458 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (462 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (462 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (495 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (519 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (574 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (602 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (633 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?