Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief
Olympus geeft haar klanten een leuk extraatje.

Op diverse zondagen in November en December worden gratis workshops gehouden in Dierenpark Amersfoort.
In deze 2 uur durende workshop zal Olympus u proberen op weg te helpen met uw nieuwe camera en worden de basis begrippen van fotografie besproken.
Het enige wat u moet doen is aanmelden v . . . lees verder.

Canon haalt EOS 1D mkIII voor controle uit de winkel

Update : 2007-11-02 15:38  
Gepost : 2007-10-31 09:00
Canon Nederland heeft per fax de vakhandel op de hoogte gebracht van kwaliteitsproblemen met de Canon EOS 1D mkIII camera. Hoewel het probleem maar bij een klein aantal camera's zal voorkomen, is het toch reden om de camera's die de vakhandel op voorraad heeft liggen terug te roepen voor een check-up.

Het probleem waar de camera mee kampt wordt toegeschreven aan de AF Sub Mirror en zor . . . lees verder.

Sony Alpha 700 firmware update 2

Update : 2007-10-31 08:30  
Gepost : 2007-10-31 00:23
Sony heeft een firmware update uitgebracht voor de Alpha 700 digitale spiegelreflex camera. Firmware update v.2.0

Na het installeren van deze firmware update op uw Alpha 700 zijn de volgende verbeteringen actief:

• Meer scherpte in de foto bij foto's met weinig contrast.
• Minder ruis bij hoge ISO waarde.
• Betere flits sturing bij non-ADI(Advanced Distance Intergration) lenzen.
. . . lees verder.

Vrijspraak voor Theo Niekus

Gepost : 2007-10-26 13:45
Kantonrechter J. Westhoff heeft vrijdag de Amsterdamse straatfotograaf Theo Niekus vrijgesproken van het overtreden van de Algemene Plaatselijke Politieverordening (APV) wegens het "zich hinderlijk ophouden in een portiek" op de hoek van de Dam en het Damrak.

Officier van justitie J. Heus had de vrijspraak gevorderd. Rechter en officier waren met elkaar eens dat de politie Niekus ten onrechte op de bon hadden geslingerd. De fotograaf . . . lees verder.

Camera op wintertijd

Gepost : 2007-10-26 09:30
Het is weer zover!
Dit weekend, zondag nacht om 3 uur om precies te zijn, gaat de wintertijd weer in.
Vergeet dus niet uw klok in uw camera één uur terug te zetten want anders kan u mogelijk problemen krijgen met het archiveren van foto’s.
Omdat de klok van digitale camera’s meestal toch al niet zo nauwkeurig is, is het niet handig om alleen het uur met één te verminderen maar kunt u bet . . . lees verder.
Op Vrijdag 26 oktober 2007 om 11:30 uur zal in Amsterdam de rechtzaak dienen tegen fotograaf Theo Niekus. Niekus fotografeert al jaren in de Amsterdamse binnenstad het dagelijkse leven op straat en houdt zich daarvoor geregeld op in de portieken rond de Dam in Amsterdam.

op 20 juni werd Niekus bekeurd omdat hij zich volgens de politie "zonder redelijk doel" zou hebben opgehouden op de hoek van de Dam en het Damrak in Amsterdam. Nieku . . . lees verder.
Panasonic heeft een nieuwe 16GB SDHC geheugenkaart geïntroduceerd. De Panasonic class 6 SDHC geheugenkaart is voornamelijk bedoeld voor het opnemen van videobeelden op full-HD maar zal uiteraard ook zijn weg weten te vinden in de professionelere digitale spiegelreflex camera's.

De geheugenkaart kan zijn data wegschrijven met een snelheid van meer dan 20MB/sec. en zal een geschatte prijs he . . . lees verder.

Nieuwe website, nieuwe manier van zoeken

Gepost : 2007-10-22 08:09
De vaste bezoekers is vast al opgevallen dat er iets is veranderd bij dSLR. De site is totaal vernieuwd en er is een zeer handige functie bijgekomen die het zoeken door de website veel gemakkelijker maakt.

De Google zoekmachine hebben we gedag gezegd, die was handig, maar lang niet zo handig als onze nieuwe AJAX zoekmachine die we nu hebben. U vult gewoon aan de rechterkant onder . . . lees verder.
Olympus heeft middels een persbericht aan Reuters laten weten te mikken op een marktaandeel van 20% in het DSLR segment. Momenteel heeft Olympus in dat segment een marktaandeel van 8%. Volgens het persbericht zal Olympus er alles aan doen het FourThirds systeem zoveel mogelijk onder de aandacht van consumenten te brengen waardoor deze standaard snel tot een beter gewaardeerd systeem moet gaan behor . . . lees verder.
Om het 90-jarig bestaan te vieren hield Nikon de afgelopen zomer een speciale actie met de D40 en D40x kit. Consumenten die tijdens deze actie periode een D40(x) kochten, konden door het insturen van hun gegevens 90 euro terug krijgen van Nikon waardoor de camera 90 euro goedkoper werd.

De afhandeling van deze actie gebeurde via een Europees promotie-handelingsbureau en mensen die klachten hadde . . . lees verder.

Olympus E-3 specificaties

Update : 2007-11-05 15:17  Eerste hands-on ervaring met de Olympus E-3
Gepost : 2007-10-16 22:42
Update onderaan dit artikel
Het wachten op de opvolger van de Olympus E-1 is voorbij. Om precies 0:00 uur CET maakte Olympus de opvolger van deze populaire camera bekend, de Olympus E-3.
Volgens de marketing van Olympus moeten gebruikers van de nieuwe camera vooral een goede camera met meer pixels en minder ruis verwachten. Maar meer da . . . lees verder.

Olympus draadloos flits systeem

Gepost : 2007-10-16 21:36
PERSBERICHT: Draadloze flitserunits FL-50R en FL-36R met afstandsbediening voor een ongekende flexibiliteit en groot gebruiksgemak.

U hoeft zich over kabels geen zorgen meer te maken wanneer u het voorwerp van uw keuze perfect wilt belichten. Met de nieuwe op afstand bedienbare draadloze flitserunits FL-50R en FL-36R maakt u eenvoudig een draadloze flitseropstelling. Beide units zijn . . . lees verder.

Olympus lenzen

Gepost : 2007-10-16 21:34
Olympus heeft vandaag de 4 nieuwe Zuiko objectieven inclusief specificaties bekend gemaakt aan het grote publiek. Het gaat hier om een ZUIKO DIGITAL ED 12-60 mm (24-120 mm) f/2.8-4.0 SWD, een ZUIKO DIGITAL ED 50-200 mm (100-400 mm) f/2.8-3.5 SWD, een ZUIKO DIGITAL ED 14-35 mm (28-70 mm) f/2,0 SWD, en een ZUIKO DIGITAL ED 70-300 mm (140-600 mm) f/4.0-5.6 objectief. Verder heeft Olympus ook nog de sp . . . lees verder.

Nieuwe lichtgevoelige tele objectieven van Canon aangekondigd

Update : 2007-10-25 20:12  
Gepost : 2007-10-16 20:23
Update onder aan bericht
Op de website van Canon U.S.A. vinden we vandaag informatie over twee nieuwe lenzen die op dit moment worden ontwikkeld door Canon. Het betreft bijzondere telefoto lenzen met een extreem bereik versus het grootste diafragma. Het eerste objectief is e . . . lees verder.

Milieuvriendelijk printen met Canon

Gepost : 2007-10-16 19:15
Canon lanceert vandaag een nieuwe campagne voor zijn i-SENSYS productrange: Print OK. Met deze campagne wil Canon de aandacht vestigen op haar milieuvriendelijke laserproducten.

De opwarming van de aarde is een maatschappelijk probleem.
Het is noodzakelijk om de uitstoot van CO2 te verminderen en daarnaast de capaciteit van de aarde om CO2 op te nemen, te herstellen.

In lijn met de bedrij . . . lees verder.

Nikon opent haar eerste FlagshipStore

Gepost : 2007-10-12 19:09
Correct en Nikon presenteren het nieuwe winkel-concept bij Correct Consumer Electronics aan de Bergweg 110 te Rotterdam.

Na jarenlange samenwerking zijn Nikon en Correct een nieuwe weg ingeslagen. Samen ontwikkelden zij de eerste Nikon shop-in-shop. Een nieuw eigentijds concept van een winkel binnen de winkel waarin de consument de volledige vrijheid krijgt de Nikon producten 'live' t . . . lees verder.
Sony Nederland is begonnen met de uitlevering van de eerste Sony Alpha 700 camera's. De Alpha 700 is de semi professionele broer van de Alpha 100, die gewoon leverbaar zal blijven. De batterijgrip van de Alpha 700 is nog niet leverbaar. . . . lees verder.
Sinds de eerste leveringen van de Pentax K100D Super klagen er mensen over een los zittend binnenwerk van de camera. De klacht betreft een gevoel alsof de binnenkant van de camera los zit in de behuizing wanneer de camera van de ene zijkant naar de andere wordt bewogen. Als de gebruikers wat harder schudden kan men het binnenwerk zelfs horen tikken in de behuizing.

Deze klacht betreft echter gee . . . lees verder.
Op het fotografie weblog van Elja Trum vonden we dit weekend een heel mooi filmpje over een fotoshoot voor de coverfoto van de InterSection, een Amerikaans lifestyle magazine. Het filmpje toont hoe topfotograaf Robert Wyatt en zijn assistenten een coverfoto maken en daarvoor een gloednieuwe Audi TT in een zwembad laten zinken.

Model Grace Small mocht tijdens de tewaterlating in de auto blijven . . . lees verder.
Arax, een Russische fabrikant van professionele objectieven, heeft vandaag per email laten weten tijdelijk geen lenzen meer te kunnen polijsten en recoaten vanwegen problemen in de fabriek.

Objectieven waar de coating van beschadigd is en die al ter reparatie zijn aangeboden zullen nog wel worden gerepareerd, maar Arax kan niet aangeven hoe lang de reparatie zal duren. Nieuwe reparatie orders zu . . . lees verder.

Canon organiseert de EOS Discovery Tour

Gepost : 2007-10-03 23:16
Canon zal de komende maanden voor de 2e keer de EOS Discovery Tour 2007 in Europa organiseren, een serie van gratis fotografie-seminars gericht op enthousiaste amateur- en semi-beroepsfotografen. EOS Discovery 2006 trok meer dan 6000 gasten.

De Tour zal van oktober tot en met december negen Europese steden aandoen – Brussel, Utrecht, London, Parijs, Madrid, Warschau, Rome, Dusseldorf en Milaan . . . lees verder.

Sigma firmware update ver.1.05

Gepost : 2007-10-03 19:31
Sigma heeft in korte tijd de vierde firmware aankondiging gedaan voor de SD14 Digitale spiegelreflex camera. Na de firmware update zijn de volgende verbeteringen actief:
• ISO 50 toegevoegd in de extended modus
• Betere stabiliteit van de software in de camera

Om de firmware update te downloaden kunt u gebruik maken van de . . . lees verder.
Pentax Corporation heeft een nieuwe super zoomlens in het assortiment opgenomen voor gebruik op haar digitale spiegelreflex camera's. Dit nieuwe objectief zal voornamelijk verkocht worden aan mensen die niet regelmatig van objectief willen veranderen.

De nieuwe 18-250mm F/3.5 -6.3 ED AL IF is een 14x zoomlens met een bereik van groothoek tot ruim tele. In 35mm termen heeft . . . lees verder.

Trailer Sony Alpha 700

Gepost : 2007-10-01 08:09
Sony heeft en hele mooie trailer gemaakt ter introductie van de Alpha 700 spiegelreflex camera die vanaf de derde week van oktober in de winkels zal liggen. De trailer is via YouTube te bekijken, of uiteraard hier via de website.

. . . lees verder.

Nieuw fotopapier van Ilford

Gepost : 2007-10-01 01:20
Liefhebbers van bariet papier kunnen hun hart ophalen aan het nieuwe Ilford “Gold Fibre Silk” papier dat over enkele weken in de winkels zal liggen. Gold Fibre Silk is een 310 grams papiersoort speciaal voor inktjet printers en zal voor zowel A4 als A3 printers beschikbaar komen.

Het papier is gemaakt met een barium sulfaat (baryta) waardoor afdrukken met een crème kleurig wit en aangedikt . . . lees verder.
Camera fabrikant Nikon heeft een (helaas) Engelstalige site neergezet op Flickr waar uitleg gegeven wordt over het beter leren fotograferen. Bijzonder aan het “Nikon Digital Learning Center” is de manier waarop mensen zelf kunnen participeren in de lessen. Door je aan te melden bij een van de Flickr groepen kun je beelden inzenden en zo actief mensen beoordelen en zelf je foto’s laten beoorde . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (47 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (321 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (421 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (425 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (425 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (458 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (482 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (537 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (565 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (596 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?