Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief
Het is nog niet eens zeker of Angelina Jolie een tweeling verwacht of dat ze gewoon een wat dikkere buik heeft dan normaal, maar de foto’s van de te verwachten tweeling is nu al miljoenen waard.

In de showbizz wereld lijkt het de laatste tijd de normaalste zaak van de wereld te zijn om voor exclusieve eerste foto’s van beroemde baby's miljoenen neer te leggen. Zo waren de eerste foto . . . lees verder.
De RadioPopper radio trigger is een zendersysteem gebaseerd op radio signalen dat gebruikt wordt om flitsers gelijktijdig te laten ontsteken met de camera. Er bestaan veel verschillende soorten Radio Trigger systemen die gebruikt kunnen worden tot de maximale X-Sync snelheid van de camera (meestal ergens tussen 1/160 en 1/250 seconde) maar tot op heden bestonden er geen systemen die gebruik van radio signalen mogelijk maakten op hogere sluitersne . . . lees verder.
De Verbatim CameraMate ExpressCard Reader is een kaartlezer voor gebruik in ExpressCard sloten zoals die tegenwoordig in veel laptops (en sommige desktops) gebruikt worden. De ExpressCard Reader van Verbatim ondersteunt Compact Flash type I en II, evenals Microdrive geheugenkaarten en kan gemiddeld 5x sneller een kaart lezen of beschrijven dan een USB kaartlezer dit kan, uiteraard afhankelijk ven . . . lees verder.
Van Technolyt ontvingen wij een nieuw type eenbeen statief om deze te onderwerpen aan een review. Bijzonder aan dit statief is dat er gebruik wordt gemaakt van een magnetische snelkoppeling bovenop het balhoofdje dat op dit statief gebruikt is, en dat aan de onderkant van het eenbeen statief een setje van drie poten kan worden uitgeklapt waardoor het statief zelf kan blijven staan.

Het TrekPod . . . lees verder.

Feest bij Nikon! Nikkor bestaat 75 jaar

Gepost : 2008-03-23 18:09
Het is feest bij Nikon. Precies 75 jaar geleden kwam namelijk de eerste Nikkor lens op de markt. Deze AeroNikkor was bedoeld voor luchtfotografie en is maar op zeer beperkte schaal uitgebracht. De Naam Nikkor is overigens afkomstig van de naam Nikko, de Abbreviatie van Nippon Kogaku K.K., de originele naam van Nikon in 1933. Achter deze naam kwam de R te staan waardoor de naam Nikkor ontstond.

. . . lees verder.

Reuters toont de oorlog in Irak in beeld

Gepost : 2008-03-21 18:09
Persbureau Reuters heeft op een sub-site van Reuters.com een film geplaatst die toont hoe het er de journalisten aan toe gaat die de afgelopen 5 jaar bezig zijn geweest in Irak. De foto's die in dit filmpje te zien zijn, zijn onder andere afkomstig van Jerry Lampen, meervoudig winnaar van de zilveren camera en hoofd jurylid van de afgelopen december gehouden dSLR fotowedstrijd.


. . . lees verder.

Amy Winehouse poseert naakt

Gepost : 2008-03-20 12:31
Voor het aprilnummer van het Britse tijdschrift Easy Living is zangeres Amy Winehouse uit de kleren gegaan. De 24-jarige zangeres deed dit in de hoop daarmee jonge vrouwen bewust te maken van borstkanker.

Op de zwart-witfoto speelt de zangers in haar blootje op een gitaar, draagt ze hoge pumps en zijn haar borsten afgeplakt met duct tape. Amy Winehouse is niet de enige die voor het proje . . . lees verder.

Samenwerking IStockPhoto en Microsoft

Gepost : 2008-03-20 08:28
IStockPhoto, het meest gebruikte StockFoto bedrijf in de markt, heeft bekend gemaakt dat ze samenwerken met Microsoft Office. Gebruikers van bekende programma's als Word en Publisher kunnen vanaf nu lage resolutie afbeeldingen downloaden zonder hiervoor te hoeven betalen. Deze afbeeldingen zijn dan weer te gebruiken in bijvoorbeeld websites, mailings, brieven, enz.

Wie de cliparts en ande . . . lees verder.

Nu.nl exposeert beste ingezonden foto's

Gepost : 2008-03-18 21:45
Website Nu.nl gaat een selectie van bijna 100 nieuwsfoto's die door lezers zijn ingestuurd tentoonstellen in drie horeca gelegenheden in Amsterdam. De selectie zal een maand lang te zien zijn in Hotel Arena, Café Cox en Club Odeon. Op het weblog van Nu.nl staat tevens te lezen dat er een wedstrijd ellement zal wor . . . lees verder.
Canon heeft firmware updates beschikbaar gesteld voor de Canon EOS 5D en EOS 30D camera's. Het betreft updates die er voor zorgen dat de camera's compatibel zijn met de meest recente geheugenkaarten en objectieven . . . lees verder.
Sigma heeft een nieuw objectief met een vast brandpuntsafstand van 50mm aangekondigd. Het Sigma 50mm f1/4 DG HSM objectief is geschikt voor zowel DX camera's (modellen met een kleinere sensor dan fullframe) als fullframe.

Sigma zal het objectief uitbrengen voor verschillende lensvattingen waaronder Nikon F, Canon EF, Sigma SA, Sony A (Zonder HSM) en Pentax / Samsung K (Zonder HSM). Omdat h . . . lees verder.
Adobe heeft een waarschuwing verspreid voor haar gebruikers dat ze nog geen gebruik moeten gaan maken van Lightroom 1.4, in combinatie met eventueel Camera RAW 4.4. In de Lightroom software zijn een aantal fouten geslopen die bestanden kunnen beschadigen waardoor gebruikers veel werk moeten verzetten om hun bestanden weer in de normale staat terug te krijgen. Voor gebruikers die al wel een update . . . lees verder.

Wie maakt de mooiste aardappel foto

Gepost : 2008-03-13 23:00
In het kader van het jaar van de aardappel, heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie van de verenigde naties een fotowedstrijd in het leven geroepen die de rol van de aardappel moet gaan tonen. De nadruk van de fotowedstrijd moet liggen op de rol van de aardappel in de strijd tegen honger en armoede.

Volgens de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie, is het belangrijk dat fotografen de Aardapp . . . lees verder.
Schrijfster J.K. Rowling, bekend van de Harry Potter avonturen, is weer naar de rechter gestapt om de publicatie van een foto waar haar zoontje op staat tegen te houden. De schrijfster had dit al eerder geprobeerd, maar toen vond de rechtbank geen grond in de bewering dat het kind hiervan enige schade zou hebben opgelopen.

De foto is gemaakt toen haar kindje anderhalf jaar oud was en duikt nu met enige regelmaat op in Britse kranten, zoals de . . . lees verder.
Panasonic heeft een firmware versie update aangekondigd voor de DMC-L10 camera, die van belang is voor gebruikers van de Leica D Summilux 25mm f/1.4 ASPH. Lens. Gebruikers van dit objectief kunnen na het installeren van deze update gebruik maken van contrast autofocus, in combinatie met gezichtsherkenning, waardoor het nemen van portretten in de Live View mode behoorlijk gemakkelijker wordt gemaak . . . lees verder.

Geen paaseieren en geen camera's zoeken tijdens Pasen

Update : 2008-03-22 00:59  Actie afgelast door de organisatie
Gepost : 2008-03-12 21:26
UPDATE !!! BELANGRIJK !!!
De hieronder genoemde actie waar wij eerder over hebben geschreven gaat NIET door. De organisatie heeft vanwegen het slechte weer besloten van deze actie af te zien. Er zijn geen andere festiviteiten geplant ter vervanging van dit spectakel.

Zie hieronder het oude bericht, dat dus niet meer van toepassing is.

Olympus, dat bekend staat om . . . lees verder.

Olympus introduceert nieuw Zuiko 25mm f/2.8 pancake objectief.

Update : 2008-03-05 11:27  Foto's toegevoegd
Gepost : 2008-03-05 07:23
Vandaag heeft olympus behalve een nieuwe camera ook een nieuw objectief aangekondigd.

De Zuiko 25mm f/2.8 weegt slechts 95 gram en is 23.5 mm in lengte. Dit pancake objectief heeft een vergelijkbaar brandpuntsafstand van 50mm in vergelijking met een standaard 35mm camera, en daarmee komt de beeldhoek van dit objectief redelijk overeen met de beeldhoek van het menselijk oog. Het objectief is voo . . . lees verder.

Olympus E-420 specificaties

Update : 2008-03-05 11:31  Foto's toegevoegd
Gepost : 2008-03-05 05:59
Vanochtend om 06:00 uur heeft Olympus bekend gemaakt dat het bedrijf komt met een opvolger voor haar kleinste digitale spiegelreflex camera. De E-420 is evenals zijn voorganger een kleine en compacte digitale spiegelreflex camera die weer voor veel opschudding zal zorgen binnen de spiegelreflex markt.

Uiteraard is ook deze FourThirds spiegelreflex van Olympus weer voorzien van een live-view fun . . . lees verder.
Gisteq heeft de Pro Software voor de PhotoTrackr GPS ge-upgrade naar een nieuwere versie waardoor gebruikers van de Phototrackr nu ook gebruik kunnen maken van hun GPS als ze in RAW formaat fotograferen.

De vernieuwde software kan zelf rechtstreeks met de RAW bestanden overweg zonder dat deze eerst geconverteerd hoeven te worden waardoor de software snel en gemakkelijk te gebruiken is. De softw . . . lees verder.

Nikon Photography Expert Workshops

Gepost : 2008-03-04 22:22
Deze maand start Nikon met Nikon’s Photography Expert Workshops: workshops op locatie, voor de consument te boeken via de fotovakhandel. De doelgroep is de gevorderde hobbyist met enthousiasme voor fotografie, in het bezit van een digitale spiegelreflex en op de hoogte van alle basisprincipes van de fotografie. Vier Nederlandse topfotografen delen hun ervaring en expertise in hun individuele vak . . . lees verder.

Nieuwe carbon statieven van Manfrotto

Gepost : 2008-03-04 22:12
Statieven fabrikant Manfrotto komt nog deze maand met drie nieuwe statieven op de markt die zijn gemaakt van Carbon vezel. De statieven zullen luisteren naar de namen 190CXPRO3, 190CXPRO4 en 190CX en zijn alle drie uitgerust met vernieuwde sluitingen, nieuwe hoek selectors waardoor de poten in verschillende hoeken kunnen komen te staan, en een verbeterde magnesium / aluminium casting. Bovendien zu . . . lees verder.
Wie wordt geconfronteerd met de vraag of hij of zij ooit naakt voor de camera zou willen staan, zegt al snel dat hij of zij dit niet snel zal doen. Toch blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders wel eens naakt op de foto is gezet, en dat het steeds normaler wordt gevonden dat dit gebeurt.

We hoeven het Internet er maar op na te slaan om te zien dat er veel vraag is naar naaktfoto's. . . . lees verder.

Videoclip Aquaplane in foto's

Gepost : 2008-03-03 21:42
Steeds vaker worden muziek video's gemaakt door fotografen en steeds vaker zitten er in dit soort video's helemaal geen bewegende beelden meer. Soms ziet dit er leuk uit, zoals in Lenore's song, en soms oog het voor geen meter.

Fotograaf Simon Duhamel uit Montreal kreeg van de Canadese popgroep Aquaplane de opdracht een bijzon . . . lees verder.
Sigma oprichter Michihiro Yamaki heeft in een interview met het Engelse Amateur Photographer magazine bekend gemaakt dat het bedrijf plannen heeft om nog dit jaar met de SD15 op de markt te komen. Naast deze spiegelreflex zullen er ook nog twee compact modellen (DP2 en DP3) op de markt gezet worden die de DP1 zullen gaan versterken c.q. opvolgen.

De SD-15 camera, die voor het eerst zal worden g . . . lees verder.

Noviteiten in de pasfoto branche

Gepost : 2008-03-03 08:17
Nadat de kabinetsplannen van vorig jaar voor beroering zorgden in de pasfoto branche, is het inmiddels weer rustig geworden nu het kabinet heeft besloten toch af te zien van het plan om gemeenten zelf hun pasfoto's te laten maken. Voor de bedrijven die pasfoto's maken betekend dit dat ze weer veilig kunnen investeren in apparatuur om pasfoto's te maken, en die machines zijn de laats . . . lees verder.
Bij een aantal Nikon D300 camera's is een handleiding opgenomen die deels in het Nederlands, deels in het Pools is geschreven. Van verschilende kanten werden wij hierover getipt en inmiddels hebben we begrepen dat Nikon is begonnen met uitsturen van handleidingen aan de verkooppunten zodat de verkeerde handleidingen kunnen worden vervangen voor goede exemplaren.

Mocht u desondanks toch een . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (47 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (321 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (421 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (425 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (425 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (458 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (482 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (537 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (565 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (596 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?