Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief
Nikon heeft een firmware update uitgebracht die ervoor zorgt dat een storing met betrekking tot de aangegeven batterijspanning wordt verholpen. De storing zorgt ervoor dat in specifieke gevallen de camera aangeeft dat de accuspanning laag is, terwijl dit niet het geval is. Het batterij indicator symbool gaat dan knipperen. . . . lees verder.
Een van de belangrijkste redenen om de Photokina beurs te bezoeken is natuurlijk wel het bekijken van nieuwe innovatieve producten. Natuurlijk zijn de meeste ogen dan gericht op de grote merken met hun mooie nieuwe camera's, nieuwe sensoren en objectieven, maar op het kleine vlak worden er ook leuke nieuwe producten bedacht die zeer zeker de moeite van het bekijken waard zijn.

Zo vonden wij een stand die screen protectoren verkocht voor b . . . lees verder.
Op de PhotoKina in Keulen laat Eye-Fi de kracht van haar geheugenkaarten zien door gebruikers zelf de kans te geven met deze kaarten in de camera een foto te maken. Het unieke van de Eye-Fi geheugenkaarten zit hem in het feit dat de foto's die u maakt direct naar een PC en/of draadloos netwerk gestuurd kunnen worden. Uw foto kan dus al direct na het maken online staan op bijvoorbeeld uw Flick . . . lees verder.

Olympus: One for me, one for free (incl video interview)

Update : 2008-10-14 00:53  Actie is geldig voor E-420 en E-520: tekst aangepast
Gepost : 2008-09-25 21:58
Wie tussen 1 oktober 2008 en 15 januari 2009 van plan is een Olympus E-420 of E-520 camera te kopen doet er goed aan te kiezen voor een kit uitvoering, en deze te bestellen bij een officiële Olympus dealer. U krijgt dan namelijk niet alleen de E-systeem spiegelreflex camera, maar ook nog een FE-20 compactcamera. . . . lees verder.

Imitatie handel op de Photokina hard aangepakt (incl. video)

Update : 2008-09-26 01:47  video geplaatst
Gepost : 2008-09-24 18:17
De Politie van Keulen heeft hard opgetreden tegen bedrijven die met imitatie producten op de Photokina beurs stonden. Rond het middaguur kwamen van verschillende kanten agenten de beursvloer oplopen die invallen deden bij een aantal, voornamelijk Chinese, handelaren. De politie doorzocht de handelsvoorraad, controleerde aan de hand van foto's of deze erg overeen kwamen met de originele produc . . . lees verder.
PERSBERICHT Olympus: Keulen, Olympus werkt aan een nieuw dSLR model met uitwisselbaar objectief als aanvulling op zijn populaire E-System aanbod. De nieuwe camera met FourThirds-systeem onderstreept nogmaals hoe het bedrijf deze standaard, die specifiek voor digitale SLR-fotografie werd ontwikkeld, trouw blijft. Dit middenklassemodel is uitermate geschikt voor iedereen die zich creatief met . . . lees verder.
Sandisk heeft bekend gemaakt dat het nog grotere en snellere geheugenkaarten gaat verkopen. In de Extreme III range gaat het bedrijf vanaf nu ook 32GB kaarten verkopen en in de Extreme IV range gaat de snelheid omhoog naar zelfs 45Mb/Sec.

Naast de snellere geheugenkaarten heeft het bedrijf ook een vervanging van de huidige lijn USB cardreaders aangekondigd. De gehele huidige lijn zal vervangen worden en hiervoor in de plaats komen maar twee re . . . lees verder.
Sigma kondigt een nieuwe digitale spiegelreflex camera aan die pas aan het einde van het volgende jaar in productie zal komen. De camera, die de naam SD15 gaat krijgen, is een voortzetting van de huidige SD14 camera techniek, met verbeterde prestaties en snelheid. De camera zal vermoedelijk ook gebruik blijven maken van dezelfde Foveon sensor die nu gebruikt wordt in de SD14.

. . . lees verder.
Een grote rol op de PhotoKina is weggelegd voor de Aziatische bedrijven. Ruim 200 bedrijven uit China hebben een plekje op de beursvloer, tegen bijvoorbeeld maar 162 bedrijven uit de Verenigde Staten. Het is dan ook leuk om te zien hoe met name de Aziatische bedrijven handel drijven tijdens de beurs.

Een groot deel van de Aziatische bedrijven houdt zich bezig met het immiteren van bestaande pro . . . lees verder.
Fujifilm toonde op de PhotoKina beurs in Keulen haar nieuwe Super CCD EXR, een opnamesensor die een veel betere signaal/ruis verhouding moet hebben dan de huidige Super CCD's die het bedrijf heeft. Volgens de huidige planning moet de Super CCD EXR als eerste zijn intrede gaan maken in een compact camera die begin 2009 het licht zal gaan zien.

Het idee achter de Super CCD EXR is dat deze CC . . . lees verder.
Tijdens de PhotoKina in Keulen kwamen we een stand in het bijzonder tegen die erg veel aandacht trok… van vrouwen! Uiteraard wilden wij weten water hier aan de hand was, en het bleek te gaan om een van de leukste producten van de beurs, fototassen voor vrouwen.

Als je de tassen van Jill-e bekijkt ga jet het als man gewoon jammer vinden dat je als man geboren bent. De tassen zijn mooi, bescher . . . lees verder.
Adobe Systems heeft vandaag bekend gemaakt dat er een nieuwe versie van het Creative Suite pakket uitkomt, namelijk versie CS4. Het voor dSLR camera gebruikers meest belangrijke programma uit dit pakket is wel Photoshop, en deze heeft een flink aantal veranderingen ondergaan.

De meest belangrijke verandering van het pakket zit hem in het gfeit dat de hardware uit de computer nu veel efficiënter wordt gebruikt dan hiervoor het geval was. De gr . . . lees verder.

Leica S2 middenformaat dSLR camera

Gepost : 2008-09-23 07:14
Leica heeft een nieuw model camera gepresenteerd dat erg lijkt op een normale spiegelreflex systeem, maar dat een behoorlijk grotere sensor heeft dan een normale spiegelreflex camera. De Leica S2, want zo heet deze camera, werkt met een sensor van 45 bij 30mm (beeldverhouding 3:2) en bevat een 37,5 megapixel CCD sensor.

Leica heeft de camera zo ontworpen dat deze tegen zware weersomstandigheden kan. De weatherseals zorgen ervoor dat de camera . . . lees verder.
Nikon heeft vandaag op de Photokina een nieuw lichtsterk objectief gepresenteerd. Onlangs had het bedrijf al een nieuwe camera, de D90 en een nieuw objectief gepresenteerd, maar kennelijk wilden ze bij Nikon toch nog een verassing overhouden voor de grote beurs, en dat is het objectief dat vandaag is uitgekomen. . . . lees verder.

Photokina Persdag (incl. Video)

Gepost : 2008-09-22 20:20
Vandaag werd in het beursgebouw van Keulen de persdag gehouden van de Photokina. Op deze dag tonen de fabrikanten hun producten, worden er nog wat nieuwe introducties gedaan en zijn er vooral veel borrels en hapjes te krijgen.

Wij waren ook van de partij en zagen welke standhouders al volop bezig waren met het voorbereiden van een mooie show voor morgen. Er waren er bij die al aan het oefenen waren met modellen, er waren er ook bij die alleen . . . lees verder.
PENTAX K-m:
Nieuw instapmodel in het gamma van digitale reflexcamera’s met lichte body en eenvoudig bedieningsconcept


Alle voordelen van digitale reflexfotografie gecombineerd met het gebruiksgemak van een compactcamera: de nieuwe Pentax K-m met 10,2 MP CCD vormt de actuele norm voor een instapmodel in het digitale reflexsegment. Dankzij zijn behuizing en objectiefvatting vervaardi . . . lees verder.

Twee nieuwe objectieven van Pentax

Gepost : 2008-09-22 09:00
PERSBERICHT
HOYA CORPORATION PENTAX Imaging Systems Division heeft het genoegen de lancering aan te kondigen van twee zeer performante wisselobjectieven in de fel bejubelde smc PENTAX-DA* (DA Ster) serie. Deze objectieven zijn exclusief ontworpen voor gebruik op de digitale reflexcamera’s van PENTAX, waar ze beelden van topkwaliteit afleveren. De smc PENTAX-DA*60-250mmF4ED SDM is e . . . lees verder.

PENTAX AF160FC Automatische Macroflitser

Gepost : 2008-09-22 09:00
Persbericht
HOYA CORPORATION PENTAX Imaging System Division is verheugd u de introductie aan te kondigen van de automatische macro systeemflitser PENTAX AF160FC. Dit nieuwe accessoire werd speciaal in het leven geroepen met het oog op gevorderde close-uptoepassingen met gebruik van de automatische belichtingssturing van de digitale reflexcamera’s van PENTAX. . . . lees verder.
Jobo zal binnenkort uitkomen met een GPS systeem dat bovenop de camera gezet kan worden. De GPS wordt aangesloten op de accessoireschoen op de camera en zal een positie meting doen telkens als er een foto wordt genomen.

De Jobo PhotoGPS krijgt via het middencontact in de flitsschoen door wanneer er een foto gemaakt wordt en zal op dat moment een positiebepaling opslaan in het geheugen. Dit gehe . . . lees verder.
Volgens Bloomberg.com zal Pentax binnenkort haar fabrieken in Japan sluiten en nieuwe faciliteiten openen in Vietnam en de Philipijnen. Door de sluiting in Japan zullen ongeveer 250 werknemers een pre pensioen aangeboden krijgen terwijl een ander, niet nader genoemd aantal, zal moeten zoeken naar een nieuwe baan. . . . lees verder.

dSLR Media op de PhotoKina in Keulen

Update : 2008-09-28 23:59  
Gepost : 2008-09-19 22:53

Van 23 tot 28 september zal Keulen (Duitsland) in het teken staan van de PhotoKina, ’s werelds meest belangrijke beurs op gebied van fotografie en imaging. Op de beurs kunnen particulieren de laatste nieuwtjes bekijken op het gebied van (digitale)fotografie en kunnen handelaren in fotografische producten nieuwe contacten leggen met veelal kleine en onbekende bedrijven. . . . lees verder.

Lexar komt nu ook met WiFi geheugen

Gepost : 2008-09-19 16:45
In navolging van Eye-Fi komt Lexar nu ook met een twee gigabyte geheugenkaart met ingebouwde WiFi zender. De Lexar Shoot-n-Sync kaart heeft dezelfde oranje kleur als de Eye-Fi kaarten, en dat is niet verwonderlijk want de kaart wordt onder licentie door Lexar gemaakt. . . . lees verder.

Canon EOS 5D Mark II specificaties

Gepost : 2008-09-17 06:18
Canon heeft vandaan de lancering van de lang verwachte EOS 5D Mark II aangekondigd. De EOS 5DmkII zal de huidige 5D vervangen en is in alle opzichten flink beter geworden. Zo heeft de camera 21 megapixels en een veel groter ISO bereik dat instelbaar is tussen ISO 50 en ISO 25600 (100 tot 6400 volgens de officiële ISO standaard) en bovendien is de camera uitgerust met de allernieuwste Digic 4 proc . . . lees verder.

Canon 24mm f/1.4 L II USM

Gepost : 2008-09-17 06:17
Canon heeft behalve een nieuwe dSLR camera vandaag ook een nieuw objectief aangekondigd, namelijk het Canon EF 24mm f/1.4 L II USM objectief. Dit type II objectief zal de huidige versie vervangen en is compleet nieuw gebouwd. Het objectief is ontwikkeld voor camera's met hoge resoluties zoals de 5D mkII en 1Ds mkIII camera's, maar is ook zeer goed bruikbaar op andere Canon dSLR camera� . . . lees verder.

Carl Zeiss Distagon T* 21mm f/2.8

Gepost : 2008-09-17 06:07
Carl Zeiss zal nog dit jaar uitkomen met een Distagon T* 21mm f/2.8 objectief voor Nikon F en Pentax K vattingen. Later volgend jaar zal er ook een versie volgen voor de Canon EF vatting. Het Carl Zeiss 21mm objectief zal geschikt zijn voor gebruik op een full frame camera en heeft een perfecte scherpte tot diep in de hoeken, aldus een woordvoerder van Carl Zeiss. De verwachte verkoopprijs van het . . . lees verder.

Sony Alpha 700 firmware update versie

Gepost : 2008-09-17 05:44
Sony heeft een firmware update uigebracht voor de Alpha 700 digitale spiegelreflex camera. De firmware update heeft betrekking op een paar kleine veranderingen zoals die door sommige gebruikers gewenst waren, zoals de mogelijkheid om de ruisonderdrukking uit te zetten. In navolging van de firmware update heeft het bedrijf ook de processing software die nodig is om RAW bestanden te verwerken geupda . . . lees verder.

Carl Zeiss ZE objectieven

Gepost : 2008-09-16 06:17
Carl Zeiss heeft bekend gemaakt dat het bedrijf objectieven gaat maken voor Canon EF camera's. In eerste instantie zal het gaan om twee vaste brandpunt objectieven, namelijk de Planar T*50 f/1.4 en de Planar T* 85 f/1.4, beide zonder autofocus. De objectieven zullen al aan het einde van het jaar beschikbaar komen en het bedrijf heeft ook al aangekondigd dat er in de toekomst meer objectieven met een Canon EF aansluiting te verwachten zijn. . . . lees verder.
Hensel heeft onlangs twee nieuwe flitsgeneratoren geintroduceert voor gebruik op plaatsen waar geen stopcontact voorhanden is. Het betreft de Porty 6 en de Porty 12 generatoren die tot 600W/s, respectievelijk 1200W/s kunnen leveren. De Porty generatoren kunnen twee flitskoppen aansturen en behoren tot de kleinste en lichtste flitsgeneratoren van de wereld. . . . lees verder.

Sandisk Extreme III CompactFlash 32GB

Gepost : 2008-09-14 21:06
Op de IBC (International Broadcast Convention) in Amsterdam liet Sandisk een geheugenkaart zien voor professionele foto- en video toepassingen. De CompactFlash geheugenkaart herbergt niet minder dan 32 Gigabyte aan Solid state geheugen dat met een snelheid van 30MB/s kan worden gelezen of geschreven. Sandisk is hiermee de eerste leverancier van zulke grote geheugenkaarten die deze snelheid halen.
. . . lees verder.

Sony Alpha 900 introductie

Gepost : 2008-09-09 15:30

Sony lanceert vandaag haar nieuwe spiegelreflex camera, de Alpha 900. Bijzonder aan deze camera is dat de resolutie hoger is dan bij welke andere camera dan ook. De Alpha 900 is voorzien van een 24.6 megapixel CMOS Exmor sensor, waarmee de resolutie van deze kleinbeeld camera met fullframe sensor 3 megapixels hoger ligt dan bij de Canon 1Ds mkIII

De viewfinder van de Sony Alpha 900 heeft een dekking va . . . lees verder.

Canon heeft een teaser campagne opgezet rond de introductie van een nieuwe spiegelreflex camera die binnenkort het licht zal gaan zien. De teaser is zo opgezet dat het onduidelijk blijft welke camera het gaat worden, maar de diverse fora op internet wordt al druk gesproken over de EOS 5D mark II en de
EOS 1Ds mark IV. . . . lees verder.
Telkens als u een JPEG foto opent in een bewerkingsprogramma, er een bewerking op uitvoert, en vervolgens dit bestand weer opslaat, krijgt u JPEG artefacten. JPEG artefacten zijn kleine stukjes beeldinformatie die verminkt raken door de manier waarop de JPEG compressie werkt. Dit is de reden waarom altijd wordt aangeraden om te fotograferen in RAW, de foto te bewerken in liefst een 14 bit omgeving . . . lees verder.
Via diverse media is bekend geworden dat Panasonic tijdens de Tokia News Conferens een nieuwe spiegelreflex camera zal presenteren die als opvolger gezien mag worden voor de Lumix DMC-L10.

De camera zou diverse unieke mogelijkheden moeten hebben die een nieuwe trend moeten zetten als het gaat om het werken met een dSLR camera. He . . . lees verder.
Naast de aankondigingen van Tamron betreffende het 10-24mm groothoek objectief en de mooie telezoom, heeft het bedrijf ook nog goed nieuws over twee andere mooie objectieven.

De Tamron 70-200 f/2.8, een veelgebruikte allround telelens, zal ook worden uitgebracht voor Sony en Pentax vattingen. Dit objectief ontbrak nog aan het Tamron Gamma voor deze camera's maar zal binnenkort worden uitgeleverd.

Verder zal de Tamron 90mm Macro 1:1 voo . . . lees verder.
Tamron heeft op 1 september 2008 twee nieuwe objectieven aangekondigd. Het betreft een ultra groothoek zoomobjectief voor Canon, Nikon, Pentax en Sony camera’s en een stevig allround exemplaar voor Canon en Nikon.

De objectieven luisteren naar de namen Tamron SP AF10-24mm F/3.5-4.5 Di II LD Aspherical (IF) en Tamron AF18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC. Zoals de letters VC in het laatste objectief . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (86 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (360 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (460 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (464 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (464 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (497 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (521 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (576 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (604 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (635 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?