Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief
Liefhebbers van films, gala kleding en fotografie opgelet. De 2009 aflevering van de MTV Movie Awards gaat een hele mooie show worden als het gaat om fotografie.

Nikon, de hoofdsponsor van dit evenement, zal op een zeer spectaculaire manier de beroemdheden in beeld brengen die over de rode loper aan komen lopen richting het evenement. Op een Matrix achtige manier zullen, door niet minder da . . . lees verder.
wie er serieus over nadenkt zijn spiegelreflexcamera in te zetten als filmcamera moeten ook nadenken over een manier om het geluid op een natuurlijke manier op te slaan. Uiteraard beschikt de camera zelf ook over een ingebouwde microfoon, maar deze is al lang niet zo goed dat hij te gebruiken is voor bijvoorbeeld broadcast doeleinden. wanneer u als fotograaf toch goed geluid wil bij uw video opnam . . . lees verder.
Spiegelreflexmagazine.nl heeft er een nieuwe service bij, het beantwoorden van lezers vragen. De lezers vragen gaan we beantwoorden in onze podcast serie die wij elke twee weken op deze website plaatsen. De antwoorden worden dus niet in de tekst uitgeschreven, maar behandelt in het tweewekelijkse podcast journaal.

Heeft u specifieke vragen, een probleem met u camera, of een ander leuk nieuwtje om te vermelden in het podcast journaal, laat dit . . . lees verder.

Firmware update Canon EOS 5D mkII

Update : 2009-05-27 22:18  Nieuwste firmware te testen op NIDF dag
Gepost : 2009-05-27 12:18
Canon heeft vandaag aangekondigd dat er een firmware update komt voor de EOS 5D mkII camera. Met deze camera is het nu al mogelijk video opnamen te maken, maar dat gebeurd nu nog met automatische instellingen. Na een firmware update is deze camera ook in staat om manuele instellingen te gebruiken, zodat de cineast meer controle heeft over het opgenomen beeld.

Toen de EOS 5D mkII net uit was, was onze eerste kritiek op deze camera dat je tijden . . . lees verder.
wegens geplande onderhoudswerkzaamheden zal deze website vanaf woensdagavond 3 juni 24:00 tot donderdagochtend 4 juni 6:00 niet bereikbaar zijn. Het datacentrum waar onze server staat voert woensdagnacht geplande onderhoudswerkzaamheden uit waarbij het noodzakelijk is dat de servers enige tijd uit worden gezet. Omdat niet precies aan te geven is hoe laat men met deze werkzaamheden begint, z . . . lees verder.

dSLR Media Podcast Journaal Mei

Gepost : 2009-05-25 07:12
Gebruikers van deze website die al wat langer rondhangen weten dat wij vroeger een podcast hebben gehad die, nadat hij lang niet was gebruikt, ineens van de website is verdwenen. De reden van het stoppen van de podcast was toen dat we er te weinig mee deden en er niet professioneel genoeg voor konden monteren.

Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en hadden we zin de draad weer eens op te pakken waar we gebleven waren. We maakten een podcast, . . . lees verder.

Pentax introduceert de K-7

Gepost : 2009-05-20 16:00
Pentax heeft vandaag bekend gemaakt dat ze met een nieuwe camera op de markt zullen komen. Het betreft hier de Pentax K-7, een nieuw high end model die vele verbeteringen bevat ten opzichte van de eerdere Pentax K modellen.

in de nieuwe Pentax K-7 heeft Pentax een hoop verbeteringen aangebracht die ervoor moeten zorgen dat de camera beter presteert dan de eerdere modellen. Zaken die veranderd z . . . lees verder.
Sony Nederland maakt vandaag een aantal nieuwe spiegelreflexcamera's bekend, gericht op de amateur gebruikers. Het betreft hier opvolgers van de huidige spiegelreflex lijn die qua specificaties niet heel erg afwijken van de huidige camera's, maar wel allemaal een stukje kleiner zijn en zijn voorzien van een nieuwe menu interface.

De drie camera's, de Alpha 230, Alpha 330 en Alpha . . . lees verder.
Het nieuws dat Sony vandaag bekend maakte betreffende de introductie van drie nieuwe spiegelreflexcamera's, bevat een heel bijzonder onderwerp waar door Sony zelf weinig informatie over wordt gegeven. De nieuwe camera's maken namelijk gebruik van SD en SDHC geheugenkaarten terwijl de vorige camera's gebruik maakten van Compact Flash geheugen.

Natuurlijk kunnen de nieuwe camera's ook overweg met Sony's eigen geheugenkaa . . . lees verder.
Vandaag intoduceert Sony een nieuwe fototas speciaal voor vrouwen. Deze tas ziet er niet uit als een normale fototas maar is meer een designer tas waarin je zeker geen dslr camera verwacht. In de tas is ruimte voor een body met kitlens en een extra lens. Ook is er de mogelijk om persoonlijke accessoires mee te nemen. De tas is beige van kleur en heeft twee zijvakken.

Nu steeds meer vrouwen zic . . . lees verder.
Canon heeft een service bericht uitgegeven voor gebruikers van de Canon EOS 1D mark III en de Canon EOS 1Ds mark III. In het service bericht wordt gebruikers van deze camera’s verteld dat de camera’s problemen kunnen hebben/krijgen met cirkelvormige vlekken op de foto. Deze cirkelvormige vlekken worden veroorzaakt door smeermiddel dat gebruikt wordt in de camera en dat terecht kan komen op het . . . lees verder.

De toekomst van de fotowinkel

Gepost : 2009-05-17 15:43
In tijden van economische crisis kun je goed zien welke branches nog levensvatbaar zijn en welke het moeilijk hebben. De fotohandel is zo’n branche waar het op dit moment erg moeilijk mee gaat. Kleine winkeltjes met vaak zeer ervaren personeel kunnen niet het zich niet veroorloven mee te strijden in de prijsoorlog die door de grote winkels wordt gevoerd en moeten iets nieuws bedenken of afhaken. . . . lees verder.

fotografengids.nl in een nieuw jasje

Gepost : 2009-05-16 10:29
de makers van de fotografengids, de startplaats op het Internet voor het zoeken naar een fotograaf, is in een nieuw jasje gestoken. De reden voor het nieuwe uiterlijk lag in de manier waarop mensen zoeken op de site. Na onderzoek bleek namelijk dat de meeste bezoekers van de website gericht zoeken naar een fotograaf uit de eigen regio. De specialisatie van een fotograaf bleek veel mind . . . lees verder.

Nikon ziet omzet flink achteruit gaan

Gepost : 2009-05-13 23:22
Nikon Japan heeft bekend gemaakt dat het in het afgelopen fiscale jaar een omzetdaling heeft gekend van 63%. Het bedrijf heeft een netto winst gemaakt van 28,06 miljard Yen (152 miljoen Euro). In dezelfde periode een jaar eerder maakte het bedrijf nog een netto winst van 75,48 miljard Yen.

Volgens Nikon is de economische achteruitgang de oorzaak van de kelderende prijs voor digitale camera’s . . . lees verder.

Mooie fotoserie over de Varkensgriep

Gepost : 2009-05-13 23:14
Terwijl de hele wereld zich zorgen maakt over de Mexicaanse griep, ook wel de varkensgriep genoemd, moeten fotografen hier de mooiste foto’s van zien te maken. In the Boston.com staat een schitterende serie foto’s die verschillende fotografen hebben gemaakt over deze potentiële gevaarlijke griep variant. De foto’s variëren van mensen met mondkapjes tot een fietser die een volledig gasmaske . . . lees verder.
Op het Internet gaan al een aantal dagen geruchten over een aantal nieuwe Sony camera's die binnenkort zullen worden geïntroduceerd. Het gaat dan om opvolgers van de Alpha 200, Alpha 300 en Alpha 350 met de namen Alpha 230, Alpha 330 en Alpha 380.

De geruchten machine kwam opgang nadat verschillende Sony websites “per ongeluk” informatie online hadden gezet. Het betrof dan niet alleen de namen van de camera's, maar ook afbeeldi . . . lees verder.
De vlucht van het presidentiële vliegtuig van Amerika, de airforce one, boven het Vrijheidsbeeld en New York op 27 april, heeft de bedenker hiervan zijn baan gekost. De directeur van het militaire bureau van het Witte Huis, die de fotoshoot bedacht had, is door president Obama ontslagen.

Voor de 3 uur durende fotosessie werd een van de presidentiële vliegtuigen gebruikt alsmede twee F-16 vliegtuigen. De toestellen vlogen laag over New York e . . . lees verder.

dSLR Media lanceert een nieuwe website voor camera gebruikers

Update : 2009-05-10 22:39  Nog een filmpje erbij
Gepost : 2009-05-09 01:11
Wie kent het niet, het probleem dat de camera net even anders reageert als dat u had verwacht. Kleine foutjes of halve onvolkomenheden, deze kunnen voorkomen wanneer uw camera niet is voorzien van de meest recente firmware.

Fabrikanten van fotocamera's updaten met enige regelmaat de firmware van hun camera's om te zorgen dat problemen worden . . . lees verder.
Bezoekers van de Olympus website kunnen zich sinds een aantal dagen registreren om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe Micro FourThirds producten die het bedrijf binnenkort gaat introduceren. Met de slogan, "Het begin van een nieuwe periode. Tel af naar de toekomst!" lokt het bedrijf de bezoekers in de richting van een aanmeldt procedure, die ervoor zorgt dat geïnteresseerden als . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (86 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (360 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (460 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (464 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (464 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (497 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (521 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (576 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (604 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (635 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?