Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief

Het is officieel, de Zacuto Z Finder EVF

Gepost : 2010-09-29 00:24
Via Twitter heeft Zacuto zojuist officieel bekend gemaakt dat de Z Finder EVF er komt. De elektronische zoeker is er nog niet, maar deze zal zeer binnenkort op de markt komen. De reden dat het even geduurd heeft, heeft alles te maken met de kwaliteit van het display dat Zacuto wilde gebruiken. Zie de rest in de video van Zacuto.
. . . lees verder.

Marktplaats.nl reageert niet op melding misbruik foto in advertentie

Update : 2010-09-28 18:24  Aangepast na actie door Marktplaats.nl
Gepost : 2010-09-28 18:24
Nadat Marktplaats.nl een tijd lang niet reageerde op onze klacht dat foto's van deze website werden gebruikt in een advertentie op hun website, is er inmiddels wel actie ondernomen. De advertentie is verwijderd en ook de adverteerder heeft inmiddels contact met ons gehad, Eind goed, al goed dus...

Dit artikel is verder dus ook niet meer interessant :-). . . lees verder.
Niet alleen Zacuto komt met een LCD viewfinder, ook Redrock Micro heeft al een elektronische viewfinder uitgebracht (EVF). Nadat ik vannacht schreef over de plannen van Zacuto om vandaag of morgen een EVF op de markt te introduceren kreeg ik van twee twitteraars de tip dat dit niet de enige EVF was die is uitgebracht. . . . lees verder.

Zacuto EVF nu echt heel dichtbij

Gepost : 2010-09-28 00:34
Zoals ik al had aangekondigd in mijn artikel met voorbeschouwingen over de Photokina, gaat Zacuto binnenkort op de markt komen met een elektronische zoeker. De zoeker zal net als een Z Finder een vergroting kennen van 3x, maar in plaats dat deze zoeker op de camera bevestigd wordt, zal de zoeker zelf beschikken over een be . . . lees verder.
Omdat imitatie goedkoper is dan origineel, trapte ook onze cameraman Chris (die de meeste filmpjes gemaakt heeft), met ogen open in de val. Hij dacht op de beurs goedkoop een Black Rapid DR-1 double strap te kopen 'voor weinig' maar kwam thuis met een originele Q. Een prachtige double strap om twee camera's tegelijkertijd te kunnen meenemen, maar van beduidend mindere kwaliteit dan de originele Black Rapid straps. . . . lees verder.
Op de Photokina 2010 was met name voor de foto vakhandel veel nieuws te vinden. De kleine winkels staan steeds verder onder druk om tegen lagere kosten te leveren en te concurreren met het Internet, dus is het belangrijk dat de kleine winkels iets bijzonders leveren waarmee ze zich kunnen onderscheiden van de massa. . . . lees verder.
Op de stand van Lastolite troffen we Gary Astill, de ontwerper van de Lastolite producten om licht te manipuleren. Hij heeft ons uitleg over een aantal nieuwe producten van Lastolite die (binnenkort) in de winkels liggen. Het is op de stand overduidelijk dat Lastolite erg inspeelt op de markt van de strobist fotografen, daar de meeste producten in de stand specifiek voor deze groep fotografen gema . . . lees verder.
Al een paar keer hebben we geschreven over de leuke producten die we op de Photokina tegen komen voor fotografen, maar voor filmers zijn er net zulke leuke producten te vinden, zoals leuke rigs om de spiegelreflexcamera op te plaatsen zodat u stabieler kunt filmen, of uitbreidingen zodat u randapparatuur kunt gebruiken bij uw camera. . . . lees verder.
Op de Photokina in Keulen geeft Mr. Zinghi van Cineroid uitleg over het maken van foto's die helemaal kleur-echt zijn. Hij verteld aan de hand van de Prodisc (gereedschap, drie verschillende meetinstrumenten in één) hoe je kunt zorgen dat je een perfecte foto maakt met de meest ideale kleur instellingen door het gebruik van bekende kleuren om Photoshop helemaal in te regelen.

Cineroid is in de wereld van HDSLR filmen een goede bekende . . . lees verder.
Op de Photokina kwamen we het Koreaans bedrijf KPS Research en Design tegen die op een kleine stand hun balhoofden voor fotoapparatuur toonden. Hun balhoofden lijken qua vormgeving erg op die van merken als Kirk, Markins en Feisol, maar onderscheiden zich in gebruikersgemak door een iets andere snelkoppeling die zeer degelijk is en een mogelijkheid om na het . . . lees verder.
Wie wel eens studioflitsers gebruikt op locaties waar geen stopcontact is, is hiervoor aangewezen op accu gevoede stroombronnen, zoals de Tronix Explorers van 1200 of 2400 watt die elke flitser met een normale stekker kunnen voorzien van stroom. Het nadeel van de gewone Tronix Explorers is dat deze nogal zwaar zijn door het gebruik van een lood accu en dat ze maar een beperkte hoeveelheid stroom k . . . lees verder.
Als er iets tijdens de Photokina 2010 duidelijk wordt, dan is het wel dat LED licht de toekomst heeft. Deze vorm van verlichting vinden we nu niet alleen meer terug in videolampen, maar bijna alles wat we in de studio gebruiken aan verlichting bestaat nu ook als LED verlichting. Van eenvoudige lamp voor boven op de camera tot studiolampen waar via een Bowens S bajonet softboxen, grids, enz., gepla . . . lees verder.

Cambo op de Photokina (video)

Gepost : 2010-09-24 11:11
Een van de Nederlandse bedrijven die op de Photokina 2010 een stand hebben, is Cambo uit Kampen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van zeer professionele foto- en videoapparatuur, zoals accessoires voor technische camera's, Cranes voor videocamera's en dSLR Rigs om de spiegelreflexcamera op de schouder te kunnen dragen. . . . lees verder.

Mini fotoalbums van MyBummy (video)

Gepost : 2010-09-23 10:10
Mensen die zelf fotoalbums maken kunnen op de Photokina hun hart ophalen. Er staan zeer veel stands met fotoalbums waarbij de gebruiker kan kiezen tussen eigentijdse, moderne of zelfs stenen albums. . . . lees verder.
Tijdens een beurs als de Photokina krijg je vaak de gelegenheid te spreken met de ontwikkelaars en planners van grote bedrijven die je meer inzicht kunnen geven in de toekoekomstvissie van hun bedrijf. Zo hadden wij op de Kina een interview met Mr. Terada die bij Olympus verantwoordelijk is voor de planning van digitale spiegelreflex en spiegelloze camera's. . . . lees verder.

Joby Gorillapod Video (video)

Gepost : 2010-09-22 23:22
Bij Joby op de stand zagen we een leuk nieuw product dat voornamelijk erg geschikt is voor mensen die het leuk vinden te filmen met kleine camera's zoals de Bloggie van Sony of de Flip van Cisco. De Joby Gorillapod Video is een klein statiefje met flexibele poten die je om iets heen kunt draaien. De uiteinden van de poten zijn bovendien magnetisch zodat je ze op een metalen oppervlak kunt vas . . . lees verder.

Tokina, Slik en Hoya (video)

Gepost : 2010-09-22 22:41
Op de Photokina 2010 hadden we vandaag een afspraak met Bart Buijs van TSE Imaging (de importeur van Tokina, Slik en Hoya producten). Bart liet ons als eerste een tweetal mooie Tokina objectieven zien (één mock-up en een werkend model) en nam ons daarna mee langs een paar mooie Slik objectieven voor fotografen en uiteindelijk naar een testbank waarmee de oppervlakte van filters kan worden verge . . . lees verder.
In hal 9 op de Photokina staan veel kleine bedrijven die leuke producten maken die interessant zijn voor fotografen. Denk dan vooral aan zenders, lampen, flitsers beugels en dat soort accessoires. Veel imitatie producten natuurlijk, maar zo af en toe vind je ook iets geheel nieuws dat nog niet in de winkels ligt. . . . lees verder.
Het Nederlandse bedrijf Redged trading heeft daags voor de Photokina eenbehoorlijke deal weten binnen te halen bij Naneu Pro en Clik Elite. De beide tassen merken hebben zich voor 5 jaar gecommitteerd aan Redged trading voor wat betreft de distributie van hun tassen in Europa. Naast deze deal heeft het bedrijf ook een grote stand op de Photokina waar ze alle producten laten zien die ze in hun gamm . . . lees verder.
Bij Lensbabies op de stand vonden we een leuk nieuw product, speciaal voor gebruikers van Micro Fourthids camera's zoals de Olympus PEN en de Panasonic G series. De nieuwe lens lijkt op de standaard composer zoals die ook beschikbaar is voor andere merken camera's, maar bijzonder aan deze versie is dat het optische deel van Lensbabies zelf uit de tilt vatting te halen is en hiervoor in d . . . lees verder.
De Photokina staat altijd garant voor leuke producten die handig, innovatief en bijzonder zijn. Deze keer vonden we een stand met een bedrijfje dat zich helemaal toelegt op het maken van rigs voor foto- en videocamera’s. . . . lees verder.
Sigma heeft vandaag een nieuwe camera in het High end segment van de markt aangekondigd, tezamen met een tweetal nieuwe objectieven en twee nieuwe flitsers. De camera, de SD1, zal aan het einde van het eerste kwartaal 2011 op de markt komen en maakt gebruik van de bekende Sigma Foveon sensor. Bijzonder aan deze Sigma is echter dat de sensor een compleet nieuwe ontwikkeling heeft doorgemaakt waardo . . . lees verder.
Sony heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van nog 7 objectieven voor gebruik op de NEX camera’s, de zogenaamde E mount. De objectieven worden vervaardigd onder diverse merknamen, zoals Sony, Carl Zeiss, en Sony G.
Verder heef . . . lees verder.
Panasonic heeft vandaag een nieuwe Micro Fourthirds camera laten zien met zeer verassende specificaties. De Panasonic GH2 is een camera met 16 megapixels, een vernieuwd en versnelt autofocus systeem en een touchscreen waardoor heel snel precies kan worden scherpgesteld op een onderwerp in de foto of video.

Een be . . . lees verder.

Photokina Journaal - De Persdag (video)

Gepost : 2010-09-20 22:31

Bij een van de allergrootste fotografie beurzen van de wereld gingen vandaag de deuren op een kiertje open. Een kiertje, want het publiek mocht nog niet komen kijken, maar de pers mocht al wel vast naar binnen om een kleine impressie op te doen van de Photokina 2010 . . . lees verder.
Pentax introduceert vandaag de allernieuwste telg op het gebied van digitale spiegelreflex fotografie, de Pentax K-5. De Pentax K-5 is een camera die volzit met handige fotografische gereedschappen voor het creëren van visuele expressies. Ten opzichte van de eerdere Pentax camera's worden de standaarden voor beeldkwaliteit, het verwerken van data, en het bedienen van de camera nog eens aange . . . lees verder.
Pentax introduceert vandaag niet alleen een mooie nieuwe spiegelreflexcamera, maar ook een prachtig nieuw 18-135mm f/3.5-5.6 ED AL IF DC WR objectief. Dit nieuwe objectief biedt niet alleen een groot bereik, maar ook alle voordelen van weer-bestendigheid en perfecte autofocus met een ingebouwde scherpstelmotor. . . . lees verder.

dSLR Media Workshops weer van start

Gepost : 2010-09-17 08:58
Op veler verzoek zijn de dSLR Workshops weer van start gegaan. Deze workshops worden gegeven door Brian Dragtstra, oprichter en mede-eigenaar van de dSLR Media websites Spiegelreflexmagazine.nl, Strobist-Info.nl en Microfourthirds.nl. . . . lees verder.

Voorbeschouwing Photokina 2010

Gepost : 2010-09-15 21:05

Over een paar dagen opent in Keulen (Duitsland) de Photokina haar deuren weer. Deze enorme fotografie beurs is een van de allergrootste in de wereld en omvat zo'n beetje alles wat met fotografie te maken heeft, van apparatuur tot fotolijstjes en albums. Grote merken als Canon, Nikon en Sony hebben op deze beurs natuurlijk hun stands waar ze informatie geven en nieuwe producten laten zien, maar even i . . . lees verder.
Nikon introduceert de D7000, een digitale spiegelreflexcamera met uitstekende beeldkwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties, verpakt in een duurzame en draagbare body.

Jordi Brinkman, Product Man . . . lees verder.
Nikon kondigt vandaag een volledig nieuw NIKKOR-objectief met hoge lichtsterkte aan, de AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G. Met dit derde f/1.4 prime objectief dat in de afgelopen zes maanden is ontwikkeld, worden de creatieve mogelijkheden voor professionele fotografen over de hele wereld opnieuw uitgebreid. . . . lees verder.
Nikon kondigt vandaag een nieuw professioneel teleobjectief aan, de AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II, ter vervanging van de AF-S VR NIKKOR 200 mm f/2G IF-ED. Het nieuwe objectief is voorzien van Nano Crystal-coating, de nieuwe generatie vibratiereductie technologie (VR II) en een nieuwe A/M-scherpstelmodus; wat dit objectief bij uitstek geschikt maakt voor serieuze fotografen die geen concessies w . . . lees verder.

Nikon introduceert de SB-700 flitser

Gepost : 2010-09-15 06:00
Nikon kondigt vandaag een nieuwe flitser aan, de SB-700. Deze geavanceerde maar gebruiksvriendelijke flitser in een compacte behuizing biedt tal van handige functies. De flitser vormt een welkome aanvulling voor iedereen die zijn assortiment belichtingstechnieken wil uitbreiden en de mogelijkheden van het creatieve verlichtingssysteem wil onderzoeken. . . . lees verder.
Persbericht
Olympus is al jaren toonaangevend op de markt voor robuuste digitale spiegelreflexcamera's en de E‑3- en E‑1-camera's zijn uitgegroeid tot een belangrijke standaard voor professionele fotografie. Tijdens de Photokina kunnen professionele fotografen voor het eerst kennismaken met het nieuwe vlaggenschip uit het professionele aanbod van Olympus: de uiterst krachti . . . lees verder.
Pentax Introduceert vandaag een nieuwe compacte spiegelreflexcamera waarbij de nadruk ligt op gebruikersvriendelijkheid en hoge kwaliteit. De nieuwe Pentax camera, die onder de naam K-r op de markt zal worden gebracht bezit ook nog een nieuw snufje, namelijk het versturen van data vanuit de camera naar een computer via infrarood. . . . lees verder.
Gisteren is bekend geworden dat deze website, Spiegelreflexmagazine.nl, zijn tijd al jaren ver vooruit is ten opzichte van grote Internet giganten zoals Google. Het grote nieuws dat Google binnenkort gebruik gaat maken van de dienst 'Instant Google' zorgde dan ook voor een hoop gelach op de redactie van deze website. . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (84 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (358 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (458 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (462 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (462 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (495 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (519 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (574 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (602 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (633 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?