Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Woordenlijst

Histogram

Gepost : 2007-03-22 11:35
Een grafiek die de verdeling van de helderheid van een beeld laat zien (door de verdeling van lichte en donkere pixels in beeld te brengen). Deze informatie kan worden gebruikt om de belichting voor de opname te bepalen. Geavanceerde digitale camera's beschikken soms over een histogramfunctie. . . . lees verder.

Hoekzoeker

Gepost : 2006-06-21 13:25
Een hoekzoeker is een optisch instrument dat u over de viewfinder plaatst waardoor deze vanuit een andere hoek te bekijken is. Er bestaan verschillende soorten hoekzoekers die afhankelijk van de wensen van de gebruiker de voorkeur kunnen hebben.

De traditionele hoekzoeker is een hulpmiddel met een beetje het uiterlijk van een periscoop die zorgt dat u van boven op uw camera kijkend toch door de lens kunt kijken. Deze soort is uitermate geschik . . . lees verder.

Hyperfocal punt

Gepost : 2006-03-12 15:30
Het Hyperfocal punt is het meest dichtstbijzijnde punt waar de lens op kan scherpstellen zodat hij tot oneindig scherp is. Dit betekend dus dat de lens op dat moment de meest grote scherpte-diepte heeft. Op internet zijn verschillende programma's te vinden om dit hyperfocal punt te berekenen. Zoekt u in Google maar eens op F-Calc. . . . lees verder.

HSM

Gepost : 2006-03-12 15:30
Sigma Hyper-Sonic Motor. Lenzen met dit motor systeem gebruiken ultrasonore golven om de autofocus van de lens te sturen. Dit geeft een zeer snel, accuraat en uiterst stil resultaat. . . . lees verder.

High Key

Gepost : 2006-03-12 15:30
High Key is een manier van fotograferen waarbij het onderwerp tegen de maximale belichting (dus net niet overbelicht) wordt vastgelegd en waarbij alleen de contouren van het onderwerp overblijven in de foto. Om een High Key foto te kunnen maken is het belangrijk om de belichting echt op deze vorm van fotografie aan te passen en het liefst ook het model te bewerken met make-up om zoveel mogelijk oneffenheden uit het gezicht bijvoorbeeld weg te hal . . . lees verder.

HDR (High Dynamic Range)

Gepost : 2006-03-12 15:30
Een gemiddelde digitale fotocamera heeft een dynamisch bereik van 5 EV. Dit betekend dat het verschil tussen het lichtste licht en het donkerste donker dat de camera kan zien, 5 diafragma stops bedraagt. Om toch een afbeelding te fotograferen met een groter dynamisch bereik kun je in Adobe Photoshop meerdere afbeeldingen openen en samenvoegen tot HDR.

Om dit te doen moet u meerdere foto’s nemen en is het van belang dat dese foto’s absoluut . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Index
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?