Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Woordenlijst

Image bank

Gepost : 2008-02-24 03:49
Een Image Bank is een apparaat dat (meestal op batterijen of een accu werkend) een kopie kan maken van uw geheugenkaarten naar een ingebouwde harddisk op de Image Bank. Als uw geheugenkaart gekopieerd is, kunt u de kaart opnieuw gebruiken terwijl u uw foto's nog steeds heeft op de Image Bank.

Aanmaal terug bij de computer kunt u het apparaat aansluiten en uw foto's er vanaf halen als ware het een externe harddisk.

Er bestaan vele . . . lees verder.

IPTC

Gepost : 2006-05-15 23:37
International Press Telecommuications Council : IPTC een standaard dat mogelijk maakt om een tekst in het fotobestand op te slaan. IPTC wordt heel veel gebruikt door pers fotograven, kranten en ander nieuws instellingen om het verhaal dat bij de foto hoort, op te slaan bij de foto.

Voor meer informatie over IPTC, ga naar www.IPTC.org . . . lees verder.

ISO

Gepost : 2006-03-12 15:30
ISO is een waarde die de gevoeligheid van film aangeeft. Hoe hoger het ISO getal, hoe korter de film belicht hoeft te worden. Bij digitale fotografie werkt het iets anders en betekend ISO niet meer dan hoe gevoelig de CCD op dat moment is, in vergelijking met film.
CCD en CMOS sensoren worden gevoeliger gemaakt door er meer stroom doorheen te laten lopen. Dit betekend dat bij een hogere ISO waarde op een digitaal toestel, de eigen ruis bijdrage . . . lees verder.

Integraalmeting

Gepost : 2006-03-12 15:30
Een manier van bepalen van de belichting van een foto die ook wel matrix meting wordt genoemd. Bij deze form van meten kijkt de belichtingsmeter naar het gehele beeld van de foto zonder het midden te benadrukken. Een lichte partij in een bovenhoek van de foto zou dus de belichting van de hele foto kunnen be . . . lees verder.

Interpolatie

Gepost : 2006-03-12 15:30
Een manier om afbeeldingen in formaat groter te maken door nieuwe pixels te berekenen aan de hand van hun omliggende pixels. Deze manier van vergroten van een afbeedling kan artefacten veroorzaken in de afbeedling. . . . lees verder.

IF

Gepost : 2006-03-12 15:30
Bij Sigma : Inner Focus. Lenzen met een IF logo hebben altijd dezelfde lengte. Dit komt omdat het scherpstellen gebeurd door het bewegen van lenzen aan de binnenzijde van de behuizing, zonder dat de behuizing zelf meebeweegd of draait.

Bij Tamron : Internal Focus, Lenzen met het IF logo hebben een intern focus systeem waardoor de lengte van de lens bij elke focus stand gelijk blijft. Tamron's IF lenzen zijn in staat dichterbij scherp te s . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Index
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?