Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Laatste Workshops
Een heel veel gehoorde vraag in winkels waar achtergrond systemen voor studio's verkocht worden is de vraag hoeveel personen je kunt fotograferen op een achtergrond van 2.75 meter breed, de standaard maat voor studio achtergrond papier. . . . lees verder.

De jaarwisseling mooi vastleggen

Gepost : 2011-12-28 09:42
Om mooie foto's te kunnen maken van vuurwerk is het natuurlijk belangrijk dat u vuurwerk voorhanden heeft. In Nederland mogen we alleen op oudjaarsdag consumentenvuurwerk afsteken, dus dit is het moment bij uitstek om mooie foto's te maken. Bedenk wel dat niet alleen het vuurwerk, maar ook het maken van foto's de nodige voorbereiding nodig heeft. . . . lees verder.
Aangezien de afgelopen zomer niet zo heel erg mooi weer was, is de kans dat u eruit bent gegaan om te fotograferen erg klein. Als er een onderwerp was wat deze zomer wel zeer goed fotograferen was, dan was het wel bliksem. Voor mensen die nog nooit onweer hebben gefotografeerd hier een kleine uitleg hoe u dat gemakkelijk kunt doen. . . . lees verder.
Wie wel eens met langere sluitertijden experimenteert kan zijn hart ophalen aan de leuke filters van Light Craft. Deze filters van het type Fader worden als een Natural Density (ND) filter voor de camera lens geschroefd en zorgen ervoor dat er minder licht door de lens naar binnen kan komen waardoor het mogelijk is met langere sluitertijden te werken. . . . lees verder.
De jaarwisseling is natuurlijk het moment bij uitstek om eens lekker vuurwerk op de foto te zetten. Jaarlijks proberen duizenden mensen om dit te doen, en vele van hen zijn daarna teleurgesteld over het verkregen resultaat. De reden is eigenlijk altijd hetzelfde, namelijk geen goede voorbereiding.

Om u te helpen toch mooie foto's te maken van het vuurwerk rond de jaarwisseling hebben we hi . . . lees verder.
Van een van onze lezers kreeg ik de vraag voorgelegd of ik eens wou uitleggen hoe je het mooiste een zonsondergang kunt fotograferen. Een leuk onderwerp want hierin is een heleboel leuke informatie te vertellen over de techniek van een camera die ervoor zorgt dat een foto heel mooi, of juist heel lelijk kan worden.

Bij het fotograferen van een zonsondergang in de automatische stand, za . . . lees verder.
De laatste tijd zien we steeds vaker leuke flits foto's voorbij komen in het fotoalbum op deze website. Sommige van die foto's zijn erg creatief gemaakt, zoals een hele mooie foto van fotograaf Van Echelpoel in het album. . . . lees verder.
Advertorial
Redged, bekend van de statieven, benaderde ons een tijdje geleden met de vraag of wij een filmpje wilden maken over het aluminium RTT-423 statief inclusief het RT-1 balhoofd. De reden van deze vraag was dat dit het statief is dat Lezers van het blad Zoom.nl krijgen als zij zich op dit blad abonneren.

Uit de vragen die Red . . . lees verder.

Bewegingsonscherpte begrijpen

Gepost : 2009-08-13 15:00
Er bestaan vele soorten verstoringen die een foto lelijk kunnen maken, maar de meest genoemde is onscherpte. Onscherpte kan op zeer veel manieren ontstaan, maar veel mensen zijn zich nog niet zo bewust van alle oorzaken en weten daarom niet hoe ze onscherpte kunnen voorkomen.

Een van de meest gestelde vragen tijdens de trainingen die wij geven is de vraag hoe bewegingsonscherpte kan worden voor . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken

Laatste Workshops
♦ Een kleur geven aan zwart achtergrond papier
♦ Hoeveel personen kun je fotograferen op een achtergrond van 2.75 meter?
♦ De jaarwisseling mooi vastleggen
♦ Onweer fotograferen met uw spiegelreflexcamera
♦ Werken met de Lightcraft Fader ND MkII filters
♦ Vuurwerk fotograferen tijdens de jaarwisseling
♦ Expert training: Zonsondergang fotograferen
♦ Creatief flitsen: Dubbele belichting met de flitser
♦ Uitleg Redged RTT-423 statief (bekend van de actie met Zoom.nl)
♦ Bewegingsonscherpte begrijpen
Workshop Archief
Juli 2013,   Januari 2013,   December 2011,   September 2011,   Juni 2011,   December 2010,   Juni 2010,   Februari 2010,   Oktober 2009,   Augustus 2009,   Juni 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   Augustus 2008,   Mei 2008,   Januari 2008,   November 2007,   Juni 2007,   Januari 2007,   December 2006,   Oktober 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Maart 2006,  
dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?